• Fără categorie
  • 0

Nume grele din PDL au trecut pe la DNA

decembrie 8, 2015

Emil Boc a fost preşedintele celui mai puternic partid din România, PD-PDL, din iunie 2005, până în vara lui 2012. A fost şi premierul României din decembrie 2008 până în februarie 2012. O perioadă la care în 2014 -2015 DNA a făcut aproape zi de zi referire. O mare parte din şpăgile, despăgubirile ilegale, matrapazlâcurile şi sifonările de bani publici care acum sunt în atenţia DNA sau pe masa judecătorilor au avut loc în timpul guvernării Boc, în timpul în care România era condusă de partidul stat care îl avea în frunt pe Emil Boc.

Nume grele din PDL au trecut pe la DNA, unele chiar fiind reţinute/arestate/inculpate. Ultimul pe listă chiar fostul vicepreşedinte al partidului, Ioan Olteanu. Dar, lista este una mult mai lungă, cu nume importante. Cu toate acestea, Emil Boc, vorba reclamei, rezistă, el trecând prin acest catarsis al DNA precum raţa prin apă, fără să se ude cu nici o acuzaţie. DNA chiar a fost şi în primăria lui Boc, la Cluj, dar, din nou, ca prin urechile acului, ex premierul-preşedinte s-a dovedit a fi mai alb ca Albă Zăpada.

Până la urmă din două una. Fie Emil Boc a fost un preşedinte şi un premier înconjurat de o şleahtă de miniştri şi colegi de partid corupţi care au furat care cum şi cât as putut, dar Boc s-a ţinut departe de ei şi a fost o insulă de cinste într-o mare demnă de toată atenţia DNA. Asta deşi ultimele înregistrări apărut în Dosarul lui Olteanu nu susţin deloc aceste ipoteze.

Fie e doar o chestiune de timp…

PS : Până la cioc, cioc, deocamdată, Emil Boc se află în SUA, alături de un desant al UBB : Calin Hintea (Babes-Bolyai University, Romania), Zeno Reinhardt (National University of Political Studies and Public Administration, Romania), Cosmin Irimies (Babes-Bolyai University, Romania), and Ioan Hosu (Babes-Bolyai University, Romania) / aceştia participând la Panel-ul Engaging local community in governance: Lessons from the participatory budgeting (PB) of Cluj (Romania) şi alături de Baba, Catalin, Daniel Buda (Babes-Bolyai University, Romania), Oana Almasan (Arizona State University), Adrian Inceu, Andrei Haas, Dan Lazar, Paul Zai (Babes-Bolyai University, Romania), Remus Pricopie, Florina Panzaru, and Alexandra Zbuchea (National University of Political Studies and Public Administration, Romania) aceştia participând la Panel-ul Participatory democracy and civic engagement in Romania, ambele din cadrul evenimentului Bz the People – Democracy Conference, organizat de Arizona State University împreună cu Participatory Governance Initiative – School of Public Affairs & College of Public Service & Community Solutions, Phoenix Arizona. S-a adunat o parte din florae cea vestită a răposatului PDl. Vreo şedinţă de criză poate cu Sabia lui Damocles deasupra capului…? Să nu se apuce Olteanu să povestească!

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *