O echipă OIAC de experţi internaţionali îşi începe ancheta cu privire la presupusul atac chimic din Siria

aprilie 16, 2018

Experţi internaţionali şi-au început duminică, în Siria, ancheta cu privire la presupusul atac chimic care a antrenat atacuri occidentale de o amploare fără precedent contra regimului lui Bashar al-Assad şi au condus la o intensificare puternică a relaţiilor diplomatice, relatează AFP.

 

Preşedintele rus Vladimir Putin, un aliat neclintit al Siriei, a avertizat duminică Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie.

Un nou atac şi va fi ”inevitabil haos” în relaţiile internaţionale, a declarat liderul de la Kremlin, citat într-un comunicat difuzat de preşedinţie după o convorbire la telefon cu omologul său iranian Hassan Rohani, un alt aliat important al regimului sirian, anunță News.ro.

Statele Unite vor impune luni noi ”sancţiuni ruse” în legătură cu utilizarea de arme chimice de către regimul sirian, a anunţat amabsadoarea americană la ONU Nikki Haley.

Washingtonul, Parisul şi Londra au efectuat sâmbătă în zori atacuri contra a trei instalaţii, prezentate ca având legătură cu programul sirian de înarmare chimică, fără să provoace victime, ca represalii faţă de un presupus atac chimic, pe 7 aprilie, la Duma, care era la acea vreme ultimul bastion rebel în Ghouta, în apropiere de Damasc.

Regimul a dezminţit orice implicare în acest atac, soldat cu cel puţin 40 de morţi şi sute de răniţi, potrivit salvatorilor din zone rebele, Căştile Albe.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *