O nouă lovitură pentru Putin

februarie 25, 2018

Sancţiunile suplimentare pe care Statele Unite ale Americii intenţionează să le impună Rusiei ar putea interveni în următoarele săptămâni.

Anunțul privind măsurile Casei Albe contra Kremlinului a fost făcut de secretarul american al Trezoreriei, Steve Mnuchin, citat de AFP, preluată de Agerpres.  „Vreau să subliniez că lucrăm şi la sancţiunile împotriva Rusiei”, a declarat Steve Mnuchin la finalul unui briefing de presă având ca subiect principal Coreea de Nord.

„Vă pot promite că sunt pe drum”, a adăugat el, după care a promis că noi evoluţii în acest dosar vor apărea în „următoarele săptămâni”.  Congresul s-a pronunţat deja pentru sancţiuni împotriva Rusiei, acuzată de americani că a interferat în alegerile din 2016. Însă Trezoreria s-a limitat să publice la 30 ianuarie o listă cu 200 de responsabili ruşi, fără să anunţe imediat măsuri punitive.  Absenţa sancţiunilor concrete şi publicarea doar a unei liste au ridicat semne de întrebare în legătură cu reala voinţă a administraţiei de la Washington de a le pune în aplicare.

Exprimându-se sub condiţia anonimatului, oficiali cu rang înalt din cadrul administraţiei Trump au explicat că în prezent se lucrează pentru introducerea acestor sancţiuni.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *