• Fără categorie
  • 0

O poză falsă care sugerează că noul logo al Bucureștiului este plagiat a creat isterie în mediul online. Reacția Primăriei Capitalei

mai 6, 2017

După ce Primăria Capitalei a anunțat noul logo al Bucureștiului, schimbat după ce despre precedentul s-a spus că este plagiat, în mediul online a început să circule o poză falsă, din care reiese că și noul logo este copat după un altul. 

Primăria Capitalei a anunțat vineri noul logo al Bucureștiului. Municipalitatea a fost nevoită să schimbe logo-ul după numai o zi, după ce s-au găsit asemănări între acesta și logo-ul orașului Taipei. Noul simbol al Capitalei a fost însă subiect de glume pe rețelele de socializare, iar o fotografie postată pe Facebook care sugeră că și acest al doilea simbol este plagiat a creat isterie în mediul online.

Concret, pe Facebook a început să circule o imagine din care reiese că noul logo al Bucureștiului este identic cu un simbol care apare pe coperta manualului de Geometrie descriptivă, din anul 1959. Imaginea a fost răspândită pe rețelele de socializare, deși de la bun început câțiva utilizatori Facebook au depistat că fotografia este falsă.

Primăria Capitalei nu a rămas fără reacție și a precizat că apariția în mediul online a unei acuzații de plagiat la adresa noului logo al Bucureștiului este „un atac deliberat” la credibilitatea și la imaginea instituției, conform Agerpres.

„Mai mult, se fac amenințări la adresa celor care au lansat și au distribuit informația. „Ne rezervăm dreptul de a-i acționa în justiție pe cei care au declanșat și răspândit această manipulare grosolană. Din păcate, printre cei care s-au grăbit să colporteze aceste acuzații nefondate se numără și jurnaliști cu experiență, din cadrul unor instituții de presă cu pretenții de onorabilitate”, se mai arată în comunicat.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *