Oamenii de afaceri defilează la Parchet, dar Puzdrea nu se află printre ei

ianuarie 27, 2016

 

De la politicieni la înalți funcționari publici și afaceriști cu milioane în cont, toți au defilat care mai de care cu inima strânsă la Parchet, în fața judecătorilor și au încercat să spună minciuni pe bandă rulantă în speranța că vor primi decizii care să-i scape de închisoare sau control judiciar. Ca de obicei, Dumitru Puzdrea nu a bătut la poarta oamenilor legii. Cine-l scapă mereu de pedeapsă pe unul dintre cei mai ordinari așa ziși afaceriști ai țării?

Alina Bica mai crede în minuni

Fără îndoială că cel mai așteptat personaj a fost Alina Bica, care a contestat controlul judiciar în nu mai puțin de două dosare. Primul este cel al retrocedărilor de la ANRP, unde cu un tupeu ieșit din comun, aceasta a susținut că… o deranjează controlul judiciar pentru că ea e mai curată ca lacrima și nu a făcut nimic din ce este acuzată. Cu alte cuvinte, de un an și două luni de când a fost reținută prima dată, Alina Bica a stat de pomană închisă. Se vede treaba că la Bica nesimțirea depășește orice limită… Ordinăria fostei șefe a DIICOT a mers și mai departe, așa că în cel de-al doilea dosar aceasta a afirmat că a fost arestată în baza unui denunț al unui inculpat, care a declarat că a primit șpagă într-un apartament din București, situat în zona Tineretului. Ca mai apoi, denunățătorul să afirme că i-a dat banii Alinei Bica în biroul său. Și tot pe holurile Parchetului a defilat și deputatul PSD, Ion Stan, care a asistat la utimul termen al procesului în care este acuzat de trafic de influență în campaniile electorale din 2009. Acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, sentință menținută și de Instanța Supremă și urmează să ajungă în pușcărie, acolo unde-I este locul.

Alți parlamentari care-și așteptau ieri judecata au fost Corneliu Dobrițoiu și Ciprian Berinde de la PNL, dar și Marian Ghiveciu și Marian Neacșu de la PSD. Dobrițoiu. cu casele generalilor, însoțit de pensionarii de lux, iar Ghiveciu, de aproape 20 de părți civile, țărani din Buzău înșelați cu terenurile de pe marginea șoselei E85. Nici proprietarul de la Agricola Crevedia, milionarul Rami Ghaziri, nu a stat la vreo cafea, acesta fiind condamnat anul trecut la nu mai puțin de trei ani de închisoare după ce a mituit o procuroare. Evident că nici lui nu i-a convenit pedeapsă primită, așa că a făcut contestație, susținând ce credeți? Că nu a fost citat corect. Revenind la Bica, într-un al dosar, cel în care aceasta este judecată alături de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, procurorul DIICOT Silvia Ștefănescu s-a sucit în legătură cu declarația pe care a dat-o împotriva fostei șefe Antimafia, și a uitat să recunoască ceea ce a spus prima dată și anume că Bica i-ar fi cerut ca în timpul procesului să ceară o pedeapsă cu suspendare pentru afaceristul Ovidiu Tender. Încă nu am aflat ce a stat la baza hotărârii doamnei procuror să se sucească cu 720 de grade, dar suntem convinși că Silvia Ștefănescu, ca și colegii săi de breaslă, are un preț. Enorm!

Unde umblă mafiotul de la Flora?

În toată această poveste cu Alina Bica, luată la puricat de atâta timp, oare de ce nimeni nu scoate nici un sunet despre incredibilele legături pe care aceasta le are cu falsul proprietar al terenului de la Flora, Dumitru Puzdrea? Unde sunt procurorii cei cinstiți și corecți care vor să stârpească mafia, dacă nu sunt în stare sau nu vor pentru că sunt bine mânjiți cu bani negri să descopere relația dintre Bica și Puzdrea? Le e prea greu? Nu trebuie decât să redeschisă câteva dosare de-ale lui Puzdrea, care au primit NUP-uri fără ca cineva să citească vreun rând din foile îngălbenite de vreme, legate de clădirea pe care mafiotul a ridicat-o la Flora peste cele două magistrale care alimentează Bucureștiul cu apă, motiv pentru care suntem oricând în pericol să ajungem toți sub dărâmături.

Ce vă împiedică domnilor procurori să vedeți că Alina Bica a făcut lucruri incredibil de grave, care nu se compară nici la degetul mic cu șpaga aia de râsul lumii de 17.000 de euro? Poate banii aceștia îi primea de la Puzdrea doar așa, ca să aibă de shopping… Ați avut vreodată curiozitatea să vedeți cum de stă dosarul de la Câmpulung Moldovenesc unde Puzdrea este anchetat pentru că a distrus fabrica de cherestea apoi a vândut-o bucată cu bucată din anul 2007? Ce credeți că s-ar întâmpla dacă ați deschide o anchetă în acest sens? Nu cumva ați afla și cum se ocupă de acel dosar ofițerul DIICOT, Cristian Vasilcău care se autointitulează Dumnezeul Sucevei, personaj dubios care a furat și saci cu acte oficiale care nu au mai ajuns în posesia expertului DIICOT pentru verificare și s-au evaporat, pur și simplu?

Ne spune nouă cineva că ordinarul acesta nu a făcut totul pentru că a primit ordine de la Alina Bica? Nu era ea cea care tăia și spânzura și absolut nimeni nu putea să-i stea în cale? Dar cine a băgat-o pe Bica în mocirla lui Puzdrea? Nu cumva cuplul Udrea-Cocoș, care a făcut tiruri cu bani din afacerile cu Puzdrea? Vă dați seama, dragii noștri cititori câtă încredere putea avea excrocul în ei dacă atunci când a vrut să vândă complexul Flora pentru că primise o ofertă incredibilă de la niște afaceriști turci a apelat la Udrea și Cocoș să-l rezolve problema întrucât avea mâinile legate pentru că societatea avea și are și în acest moment cartea funciară blocată? Ne-a șoptit o vrăbiuță că atunci Udrea ar fi apelat la rândul său la Bica care abia aștepta să se bage în poveste, pentru că miza era uriașă. Că nu s-a mai încheiat tranzacția, asta rămâne o enigmă încă nedeslușită… Dar asta nu înseamnă domnule Puzdrea că nu vom afla ce se ascunde în spatele ușilor închise.

Un singur lucru trebuie să înțeleagă Puzdrea. Și anume că pe noi nu ne sperie relațiile lui incredibile, Virgil Măgureanu care-I ține spatele sau Bogdan Chireac, securistul care-i pune pe tavă toate informațiile legate de oamenii de care Puzdrea are nevoie sau pe care urmează să-I calce în picioare. Ce ați făcut domnule Puzdrea cu fostul director al cotidianului Adevărul, Dumitru Tinu a cărui moartea suspectă nu a fost descoperită nici în ziua de astăzi, nu se va mai repeta. Cu toate armele pe care le purtați cu dumneavoastră, cu toate înregistrările făcute zi și noapte, cu toate camerele de vederi ilegale postate în toate colțurile complexului Flora, nu veți scăpa să plătiți pentru tot ce ați făcut. Oamenii de care v-ați bătut joc vor avea la final satisfacția să vă vadă aruncat în pușcărie, acolo und sperăm să stați cel puțin până veți realiza singur că a cumpăra justiția din România nu înseamnă să fi mafiot. Ci mai degrabă un om lipsit de creier care nu va înțelege niciodată că nu e și nu va fi niciodată decât o câine jigărit. Folosit atâta timp cât cei mari au nevoie, apoi aruncat în stradă. (va urma)

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *