Ofițerii corupți din țara lui Dumitru Puzdrea

iulie 5, 2015

Nu cred că există cineva în țara asta care să nu fi fost fascinat în copilărie de faimoasa poveste Alice în țara minunilor.

Cu siguranță că și domnul Victor Ponta a citit-o și Dorin Cocoș, Elena Udrea, chiar și Gigi Becali. Bine, în cazul lui e posibil să-I fi fost citită, dar asta e o altă poveste. Și chiar și polițiștii prieteni ai lui Puzdrea, marii ofițeri ași în șpăgi, Lupu Marian, Firu Denisa, șeful lor suprem, actualul adjunct al boss-ului Poliției Capitalei, Voicu Mihai Marius. Doar că domnilor cu epoleți punem pariu că nu le-a rămas nimic în cap. Nici povestea cu Alice, nici alte povești de adormit copiii și nici măcar Constituția pe care chipurile au fost nevoiți să o învețe. Și știți de ce? Pentru că domnii și doamna nu citesc nimic mocca. Poate, cine știe, or fi făcut greșeala asta cu mult înainte să-l cunoască pe Puzdrea. Dar a trecut mult timp de atunci…

Când au dat oamenii mâna cu infractorul de la complexul Flora, au descoperit o cu totul altă poveste: Cum să devii bogat ascunzând dosare penale. Și ce? Nu e mai ușor așa? Să-ți intre bani în buzunar câți vrei iar tu, un simplu slujitor al statului să nu faci nimic decât să ai grijă să nu se trezească peste noapte vreun binevoitor care să dea iama în trecutul stăpânului Puzdrea? Ba bine că nu… Așa toată lumea a fost mulțumită. Puzdrea trăiește liniștit că nu se va afla niciodată faptul că el a fost în spatele hackerilor prinși în apartamentul său de DIICOT și FBI, băieți de băieți care furau din America de stingeau.

Ba mai mult, nu va ieși la suprafață nici dosarul în care mafiotul urma să fie anchetat pentru că a împușcat doi oameni care și-au parcat mașina în fața vilei sale din Sinaia pentru simplul motiv că vroiau să mănânce o ciorbă la restaurantul din apropiere. Mai mult, Puzdrea nu-și permite să se dezgroape morții și să se afle cum a angajat el un ucigaș de meserie care urma să-I ia viața fostului său asociat, arhitectul Năstase Cătălin. Asta după ce tot acest excroc îi făurise un dosar de terorism arhitectului și dăduse ordin ca o trupă de mascați să intre în casa acestuia în toiul nopții ca să caute acțiunile pe care domnul Năstase le are și acum la complexul Flora, în posesia cărora acest personaj inuman face eforturi disperate să intre. Gratis.

Dar dacă s-ar afla că Dumitru Puzdrea a stat în spatele morții unuia dintre cei mai mari ziariști ai României, fostul director al cotidianului Adevărul, Dumitru Tinu, vă dați seama prin ce momente cumplite ar trece domnul Puzdrea? Un șef al mafiei ca el, nu-și poate permite așa ceva. Dar oare nu a fost chiar Dumitru Puzdrea cel care a dat ordinul să fie omorât Tinu, pe care-l considera unul dintre cei mai mari dușmani ai săi pentru că ziaristului nu i-a fost frică să publice zeci de materiale în care prezenta dovezi despre corupția lui Puzdrea? Și atunci să ne mai întrebăm de ce nea Mitică de la Flora nu știa cum să scape mai repede de el?

Nu cumva dovada cea mai clară o constituie chiar momentul în care Puzdrea a aflat de decesul lui Dumitru Tinu iar atunci, ca un nemernic ce este, a desfăcut sticle de șampanie și a urlat de s-a auzit în tot complexul. Am mai scăpat de încă unul? Câți au fost domnule Puzdrea înaintea lui Tinu pe care i-ați pus la pământ? Credeți că până la sfârșitul telenovelei nu se va afla? Noi avem curaj să vă spunem că vă înșelați grav. Dar de cine au fost sprijiniți acești ofițeri de care ne este silă? De mulți procurori, domnul Nistor și doamna Oana Niță având un regim privilegiat în fața lui Puzdrea. Asta pentru că oamenii legii au știut întotdeauna ce trebuie să facă și cum să facă ca să-I fie bine tăticului darnic.

Nu sunt oare ei cei mai buni complici la orice infracțiune o săvârșește acest derbedeu? Atunci de ce tuturor dosarelor intentate de domnul Năstase Cătălin referitor la faptul că Puzdrea a ridicat o clădire este cele două apeducte care alimentează Bucureștiul cu apă primesc mereu NUP? Cât v-a costat domnule Puzdrea tăcerea celor doi procurori și ai colegilor de breaslă? În ceea ce-l privește pe ofițerul DIICOT Suceava, Cristian Vasilcău, domnul s-a gândit că nu merită efortul să nu-l asculte întrucât golanul României îi oferă satisfacții pe toate planurile. Și apoi, dosarul de care tremură acum Puzdrea cel mai mult, cel de la Câmpulung Moldovenesc în care el este acuzat de un furt inimaginabil la fabrica de cherestea trebuie mușamalizat cu orice preț. Iar banii nu contează la Puzdrea, sunt fără număr.

Atunci prost o fi acest Vasilcău să nu trăiască cât poate de bine pe spinarea golanului. Ce, acum îi stă rău la Londra într-un concediu plătit 100% de Dumitru Puzdrea? Și dacă a plecat la relaxare fără să anunțe procurorul de intenția sa, mai ales că dosarul e pe ultima sută de metri și mai sunt niște martori importanți de audiat cui îi pasă? Nu face Vasilcău cărțile acolo? Am fi curioși dacă domnii de la DNA ar avea așa, un moment de furie și s-ar apuca să verifice extrasele de cont ale domnilor polițiști să vadă cât dintre aceștia sunt munciți și câți primiți în dar. Șpagă de la domnul Puzdrea, se știe… Dar oare vor fi în stare domnii procurori ai Direcției Naționale Anticorupție să facă așa ceva? Sau mafiotul a reușit deja să le închidă gura și lor?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *