Olguța Vasilescu confirmă: Ce schimbări radicale se vor face la Legea pensiilor

octombrie 18, 2017

Guvernul pregătește schimbări de proporții la Legea pensiilor. După ce liderul PSD, Liviu Dragnea a declarat că mult așteptata lege nu este inclusă în draftul de buget de anul viitor, se pare că Executivul pregătește două noi legi pentru pensionari.

 

Potrivit stiripesurse.ro, vor fi două legi ale pensiilor, una cu contributivitate mai mare şi una mai mică. Concret, cei care au acum venitul minim garantat şi cei care nu au 10 ani vechime vor beneficia de veniturile pe care le au şi acum, dar nu se vor mai numi pensionari.

Pentru cei cu peste 10 ani vechime în muncă vor fi şi mai multe reglementări. Mai mult, se va lua în calcul şi venitul global acolo unde pensionarii vor putea dovedi că înainte de revoluţie au avut venituri suplimentare pe lângă salariile de bază.

”Vor fi scoși din legea pensiilor cei care nu au contributivitate. Rămân ceilalți, dar durează un an. Se va alica din 2019. Anul viitor vor crește pensiile, așa cum scrie în programul de guvernare. Punctul de pensie urcă de la 1.000 la 1.100 de lei. Nu am spus niciodată că aceste corecții vor fi făcute mai devreme de 2019, pentru că nu au timp cei de la Casa de Pensii să facă toate calculele. Nu știu când vom trimite legea în Parlament, când va fi promulgată, dacă va fi promulgată din prima.

Scoatem din lege pensiile minim garantate. Cele pe contributivitate, cele cu peste 10 ani de contribuție, vor fi prinse în legea pensiilor.”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *