Oportunitate uriașă pentru sute de oameni: Ce gigant american se lansează în România și unde și-a stabilit sediul

octombrie 18, 2017

Un gigant american vine în țara noastră și se lansează pe o importantă piață. Acesta a închiriat deja spațiul unde va fi poziționat sediul firmei și a început deja recrutările în România. Venirea sa înseamnă, totodată, noi oportunități pentru aproximativ 1 300 de persoane dornice să se angajeze în cadrul companiei. 

 

Potrivit Libertatea, gigantul Amazon a închiriat deja un spațiu de 13.500 de metri pătrați în Pipera și ar fi recrutat o parte dintre angajații Intel din România. Se pare că acesta va plăti anual către Globalworth aproape 2 milioane de euro, luând în calcul o medie de 12 euro/metrul pătrat.

Compania deține deja un centru de logistică în Iași, dar nu la nivel oficial, iar românii nu pot cumpăra produse cu extensie în România.

Intrarea acestuia pe piața din România va însemna o concurență serioasă pentru foarte multe companii ce domină în prezent.

Amazon este cel mai mare retailer online din lume, acesta având anul trecut venituri totale de 135,98 miliarde de dolari, în urcare cu 27,1% față de 2015. Potrivit topului Fortune Global 500, Amazon se află pe poziția 26 în topul celor mai mari companii la nivel mondial.

Amazon a raportat pentru 2016 un profit total de 2,37 miliarde de dolari, în urcare cu 297%.

Colosul american are active totale de peste 83,4 miliarde de dolari și peste 341.000 de salariați în întreaga lume. Valoarea bursieră a Amazon este în acest moment de 482 de miliarde de dolari.

Presa a scris de curând că Amazon ar putea începe să vândă și medicamente pe site-ul său, ceea ce ar afecta marile lanțuri de distribuție la nivel mondial.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *