Oprea a aranjat rezervele statului, Puzdrea i-a făcut fericiți pe oamenii legii

octombrie 3, 2015

 

 

Despre Gabriel Oprea, vicepremier pentru securitate națională, ministru al Administrației și Internelor în guvernul lui Ponta dar și cumătru cu acesta nu se știau până zilele trecute prea multe lucruri. Părea un tip banal, care-i făcea jocurile premierului și nu numai. Când colo, se pare că domnul Oprea avea treabă de vreo 10 ani cu rezervele statului, aranjându-le după bunul său plac. La fel ca și mult prea coruptul Dumitru Puzdrea, care a făcut atâta evaziune fiscală că nimeni nu va putea să o descopere cu adevărat vreodată.

S-au pus cu răul pe el

Ce i-a apucat pe cei de la Direcția de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism să înceapă să sape despre viața și activitatea lui Gabriel Oprea deocamdată nu știm, dar ce se cunoaște în acest moment e faptul că pila lui Ponta a cam încurcat-o. Asta pentru că este acuzat de fapte de o mare gravitate care au directă legătură cu afaceri oneroase făcute de conducerea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale instituție care se află în subordinea MAI şi pe care, de altfel, Oprea a avut-o în mână, în perioada anilor 2001 şi 2002, când ocupa funcţia de şef al Rezervelor Statului, prima funcţie a lui Oprea în administraţia centrală.

O poartă de intrare în lumea politicienilor corupți… Și pentru că nu putea să facă totul de unul singur, așa cum ne așteptam, pe lângă Oprea, reprezentanții DIICOT le-a pus gând rău și lui Dan Cornel Baranga, membru al UNPR dar și președinte al ANRSPS, dar și colonelului Caralicea Alexandru Ciprian, secretar general al ANRSPS și… iubitul nepot al lui Gabriel Oprea. Ce deducem? Că și aici măgăria s-a făcut tot în familie! Ca să fie bine la toată lumea și să nu plângă nimeni de foame! Se pare că printre multe lucruri murdare pe care le-ar fi făcut Oprea și ai lui se numără și o afacere incredibilă cu diferite produse care ar fi urmat să ajungă la sinistrații loviți de inundații, înzăpeziri și alunecări de teren care nu știm prin ce magie s-au volatilizat, fiind scăzute din gestiune fără ca cineva să poată demonstra în ce mod. La fel de repede se crede că au dispărut și niște produse petroliere, în special benzine, afaceri de pe urma cărora excrocii cu ștaif ar fi câștigat sume uriașe de bani.

Oare partea lui Ponta care o fi fost?

Dacă Oprea s-a ocupat cu astfel de afaceri extrem de profitabile înseamnă că și domnul Ponta și-a primit și el partea. Asta e clar și nu avem nevoie de nici un fel de confirmare, pentru că știm exact cum lucrează ordinarii. Mergând mai departe pe firul ordinăriilor, tragem concluzia că probabil un rol extrem de important în aceste afaceri le-a avut și domnul Dorin Cocoș. De ce? Pentru că Ponta a fost slugoiul afaceristului Cocoș și a blondei sale soții, Udrea, mulți ani.

Iar câți bani au făcut cei trei împreună e greu de spus în cuvinte. Să nu uităm și modul cum i se adresa Ponta lui Cocoș… șefu! Degeaba face pe prostul premirul României că au fost demult aruncate cărțile iar as-ul pe care tot ne induce Ponta că îl are în mânecă s-ar putea să nu-i mai folosească la nimic. E mult prea luat la ochi de procurorii DNA și îi cam tremură izmelele de frică. Doar că există o problemă. Ca Ponta și Oprea să fi fost atât de buni la excrocherii încât să fi reușit să șteargă cea mai mare parte a dovezilor care-i incriminează. Și atunci ancheta va avea finalul mult așeptat de ei. Să nu uităm că domnul Ponta este înainte de toate procuror așa că ne putem aștepta la orice, nu-i așa?

Inegalabilul în ordinării, nea Mitică de la Flora

DIICOT-ul îl tragea cum zdravăn pe Oprea de urechi. Și cu siguranță situația va merge spre mai rău. Dar ce facem cu incredibilele evaziuni fiscale pe care le-a făcut Dumitru Puzdrea și pe care nu dorește nimeni să le ia în seamă? S-a terminat demult cu gluma domnilor anchetatori, nenorocitul nu se va potoli niciodată și singura cale să fie oprit este să interveniți dumneavoastră. Nu cu o vorbă, două, ci cu scoaterea pentru totdeauna a adevărului. Este cel mai bun moment acum când prietenul său, ofițerul de la secția 2 poliție este arestat! Lupu este unul dintrei care au pus mâna și au ascuns totul.

Lupu este personajul care alături de Voicu Mihai Marius, actualul adjunct al șefului Poliției Capitalei și colegii săi, Firu Denisa și Ionuț Lepădatu au schimbat cum au vrut traiectoria dovezilor incriminatoare și a dosarelor deschise pe numele lui Puzdrea. Nu se poate ca acest ordinar să fie lăsat să facă în continuare ce vrea el. Este prea mult pentru România care a fost stoarsă până la ultima picătură de nenorocitul de Puzdrea. Oprescu, cel care a luat de la Puzdrea atât de multă mită cât să nu mai muncească toată viața lui e și el prins la ananghie și dacă va fi strâns bine cu ușa, va începe să dea pe goarnă tot ce știe de afacerile care put ale lui Puzdrea. Dacă nu vom acționa acum când cei mai mulți slujitori ai lui Puzdrea sunt cu capul plecat, mai târziu nu se știe ce se va întâmpla. În altă ordine de idei, domnilor anchetatori mai există o persoană foarte importantă din lumea bună a României care știe cu ce se ocupă mafiotul Puzdrea.

Este vorba de fosta șefă Antimafia, Alina Bica, cea care ani buni a mușamalizat cele mai grele dosare ale golanului. Știți că dosarul în care Dumitru Puzdrea este anchetat pentru furtul înfăptuit la fabrica de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc stă pe bară din anul 2009? De ce? Pentru că Alina Bica a făcut tot ce i-a cerut Puzdrea. Evident pentru niște sume uriașe pe care le-a primit. În plus, toți cei care erau în subordinea brunetei au executat fără să crâcnească ordinele iar ofițerul DIICOT Suceava, Cristian Vasilcău este pionul principal, acest personaj care se crede Dumnezeul Sucevei reușind chiar să fure saci cu acte oficiale pe care i-a ascuns doar el știe unde în loc să-i predea expertului pentru verificare.

Aceste lucruri ar trebui să se vadă domnilor anchetatori. Puzdrea nu trebuie lăsat să facă întotdeauna ce vrea ci și ce trebuie. DIICOT-ul are datoria să ne demonstreze acum că face curățenie. Nu numai cu Oprea, Oprescu, Ponta sau mai știm noi cine. Ci și cu Dumitru Puzdrea. Nu suntem ostaticii mafiotului. O avea Puzdrea Serviciile Secrete la picioare și toate celelalte instituții, pe care le-a plătit cu bani grei, dar legea e pentru toată lumea, domnilor anchetatori. Să arătăm acest lucru cât încă îl mai avem în țară pe mafiot. S-ar putea ca într-o bună zi să îl căutați pe excroc și să aflați că s-a volatilizat în vreo țară unde nu veți mai putea pune mâna pe el. Luați în calcul și varianta asta… (va urma)

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *