• Fără categorie
  • 0

Orban, despre cota majorată din impozitul pe venit pentru autorităţile locale: Nu am mari speranţe

decembrie 17, 2017

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că nu are “mari speranţe” ca plenul Parlamentului să păstreze amendamentul propus de UDMR şi adoptat vineri în Comisiile de buget la dezbaterea proiectului bugetului de stat pe anul 2018 prin care cota din impozitul pe venit pentru autorităţile locale a fost majorată.

“Nu am mari speranţe în starea de legume în care se găsesc azi marea majoritate a parlamentarilor care nu ţin cont de voinţa oamenilor ci de ordinele lui Dragnea şi ale lui Tudose. Nu trebuie un număr foarte mare, e suficient un număr de parlamentari de maxim 20 să voteze alături de noi şi atunci amendamentul trece şi pot să treacă şi alte amendamente”, a spus Orban, duminică, la Parlament, întrebat dacă, în opinia sa, parlamentarii vor ţine cont de îndemnul primarilor de a nu vota bugetul în cazul în care amendamentul nu va fi inclus.

Orban şi-a exprimat regretul că amendamentele de fond ale PNL au fost respinse în Comisiile de buget-finanţe.

“Din păcate, toate amendamentele de fond care au fost formulate de PNL au picat în Comisia de buget finanţe. Singurul amendament adoptat a fost cel legat de acordarea intergrală a impozitului pe venit către autorităţile locale pentru a împiedica jaful pus la cale de guvern împotriva bugetelor locale. Acest amendament a trecut în Comisia de buget finanţe şi tragem nădejde că o să treacă şi de plenul camerelor reunite. Guvernul actual a făcut o gaură imensă în bugetele locale – peste un miliard de euro. (…) Singura modalitate pe care o au (n.r. – pentru amendamentul adoptat) e retrimiterea la Comisii, dar mă îndoiesc că o vor face”, a susţinut Orban.

Întrebat despre posibilitatea ca UDMR să revină asupra propriului amendament, în urma unei negocieri cu PSD, Orban a spus că pentru Uniunea ar însemna o trădare a electoratului său şi a edililor pe care îi reprezintă.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *