Paleologu:Îmi doresc și eu mai multe femei în politică

ianuarie 21, 2016

Deputatul liberal Theodor Paleologu se declară împotriva impunerii prin lege a cotelor de gen, inițiativă propusă de PNL.”Îmi doresc și eu mai multe femei în politică (și mai mulți bărbați printre judecători și diplomați), dar sunt categoric împotriva impunerii cotelor de gen prin lege.

Societatea are nevoie de un minimum de reguli pentru a face posibilă viața în comun, dar orice supra-reglementare, în orice domeniu, e nocivă. Cred în piața liberă în toate domeniile: economic, educațional, cultural, religios și, nu în ultimul rând, politic și electoral”, a scris miercuri Paleologu pe Facebook.

El susține că acest proiect este opus principiilor liberale.”Nu mă miră că și în această chestiune PNL a adoptat un punct de vedere la modă, dar în opoziție cu principiile liberale fundamentale (nici nu aș ști să spun în ce privință este PNL liberal). Desigur, PNL ar face bine să introducă mai multe femei pe liste, dar pentru a câștiga în atractivitate, nu pentru a impune transformări culturale prin coerciție“, mai afirmă deputatul PNL.

Marți, PNL a organizat la Parlament dezbaterea cu tema “Reprezentarea de gen în politică — provocări și soluții”.Liberalii au inițiat în decembrie două proiecte de lege pentru modificarea legislației referitoare alegerile locale și parlamentare prin introducerea reprezentării de gen la cele două scrutine.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *