• Fără categorie
  • 0

Perchezitii la “Şeful României”. Mircea şi Nelu Mondialu au fost săltaţi pentru afaceri ilegale cu sute de tone de fier vechi

mai 5, 2016

Amplă acţiune a Poliţiei Capitalei în comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu. Oamenii legii efectuează 11 percheziţii la membrii unei grupări infracţionale care se ocupa cu tranzacţii de fier vechi, prin firme fantomă. Capii afacerii necurate prin catre au fost spălaţi peste 40 de milioane de lei sunt bulibaşa Mircea Mondialu şi fiul acestuia, Nelu Mondialu, gratulat de manelistul Florin Salam cu titulatura de „Şeful României”.

Ancheta efectuată sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti care a culminat, azi dimineaţă, cu cele 11 percheziţii efectuate în satul Dobreni, comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu are rădăcini mai vechi, într-un dosar în care Mircea şi Nicolae Constantin, alias Mircea şi Nelu Mondialu, sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urmă cu doi ani, “Evenimentul zilei” dezvăluia că reţeaua “Mondialilor” a spălat circa 130 de milioane de euro, iar paguba adusă statului român depăşea 25 de milioane de euro. Profitul lunar al evazioniştilor se ridica la circa cinci milioane de euro.

Din datele anchetatorilor reiese că, între anii 2013 şi 2014, au conceput şi implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, constând în livrarea către o societate comercială (colector), cu sediul în Bucureşti, a unor cantităţi impresionante de deşeuri metalice feroase şi neferoase, folosind, în acest scop, mai multe societăţi cu comportament de tip “fantomă”, administrate, scriptic, de persone cu situaţie material precară. (sursa: evz.ro)

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *