Petiție împotriva revocării Laurei Codruța Kovesi, semnată de peste 65.000 de oameni

februarie 24, 2018

Peste 65.000 de oameni au semnat o petiție împotriva revocării Laurei Codruța Kovesi și îi cer președintelui Klaus Iohannis să respingă solicitarea făcută de ministrul Justiției, Tudorel Toader, privind demiterea procurorului-șef al DNA. Petiția va fi trimisă, luni, la Palatul Cotroceni.

 

Petiția a fost inițiată, după ce ministrul Tudorel Toader a anunțat, joi că a demarat procedura prin care solicită revocarea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

 

„Declarațiile ministrului Justiției ne-au făcut să retrăim angoasa momentului OUG 13. Este mai clar ca niciodată că agenda Guvernului este făcută de penalii corupți. Discursul ministrului Tudorel Toader nu a fost bazat pe argumente juridice care să demonstreze că Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, a încălcat legea”, a declarat directorul executiv Declic, Tudor Brădățan.

Reprezentanții comunitatea care a inițiat petiția cer un aviz corect din partea Consiliului Superior al Magistraturii și o decizie dreaptă a șefului statului.

„În decizia sa, președintele Klaus Iohannis trebuie să țină cont și de rapoartele MCV, care au arătat de fiecare dată progresele făcute de procurorii DNA.  De altfel, Comisia Europeană a reacționat imediat după anunțul făcut de ministrul Justiției, că a declanșat procedura de revocare a Laurei Codruța Kovesi. Reprezentanții Comisiei au anunțat că urmăresc cu îngrijorare ultimele evoluții și că lupta împotriva corupției, dar și independența sistemului judiciar, sunt elemente fundamentale pentru o Românie puternică în cadrul UE”, a precizat Brădățan.

Inițiatorii vor ca petiția împotriva revocării Laurei Codruța Kovesi să fie semnată de cât mai mulți oameni pentru a fi trimisă, luni, la Palatul Cotroceni.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *