• Fără categorie
  • 0

Polițiștii corupți, noile ținte ale Direcției Naționale Anticorupție

ianuarie 14, 2016

Mult iureș au declanșat anchetele procurorilor Direcției Naționale Anticorupție în rândurile politicienilor, oamenilor de afaceri, funcționarilor publici dar și ale celor care fac ordinării pe bandă rulantă dar deocamdată nimeni nu le-a venit de hac. Acum însă oamenii Laurei Codruța Kovesi se pare că au alt gând și anume să-i scuture zdravăn și pe polițiștii care au dat mâna cu corupția. Vom avea atunci norocul să-i vedem la zdup și pe spurcați ofițeri ai secției 2 poliție, care îi țin spatele de ani buni celui mai mare mafiot rămas în libertate din România, Dumitru Puzdrea?

 

Ascunzișurile se vor plăti grav de acum încolo

 

Această decizie uimitoare a procurorilor DNA a venit ca urmare a unui caz care îl vizează pe fostul adjunct al Poliţiei Brăila, personaj ce ar fi încercat să muşamalizeze ancheta privindu-l pe un coleg bătăuş. Povestea a avut loc în luna august a anului 2013, când Mihăiţă Petru Coadă, adjunct al şefului Poliţiei Judeţene Brăila, şi doi dintre subalternii acestuia au falsificat mai multe documente pentru a ascunde faptul că un coleg de-al lor a bătut un şofer în trafic. Deși se știa de la capul locului cine este agresorul, domnii polițiști au făcut în așa fel încât în fluxul de informaţii al poliţiei să apară că autorul scandalului din stradă este necunoscut şi că sunt şanse minime să fie identificat. Dar ce au făcut gradații nu se oprește aici. Tot ei sunt acuzați că au mers cu mincuna atât de departe, încât, după ce au înregistrat fişele false ale incidentului din trafic, ar fi încercat să-l convingă pe şeful ierarhic superior, comandantul Poliţiei Brăila, că habar nu au cine este agresorul şoferului bătut pe stradă. Într-un final, după multe săpături, Mihăiță Petru Coadă a fost reținut. Dar a trecut de atunci mult prea mult timp… Nici angajații penitenciarelor nu vor scăpa de furia procurorilor Direcției Naționale Anticorupție. Aceștia, alături de profesorii care au avizat cărțile scrise de deținuții celebri sunt suspecți vizavi de așa zisele lucrări științifice elaborate în spatele gratiilor. De altfel, însăși Raluca Prună, ministrul Justiției, a declarat ieri că va cere Guvernului adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să elimine din lege posibilitatea ca deţinuţii scriitori să beneficieze de reduceri de pedeapsă pe baza cărţilor scrise. Cu alte cuvinte, domnilor polițiști, v-a sunat ceasul!

 

Voicu, va trebui să dai multe explicații!

 

Dacă așa stă situația, atunci să facem dreptate, domnilor procurori. Și să începem cu vârful, nu-i așa? Pentru că proverbul românesc bine spune că peștele de la cap se împute. Să-i dăm o lecție șefului Poliției Române, ajuns în această funcție doar el știe cum, Voicu Mihai Marius, cel care îi este prieten evazionistului Dumitru Puzdrea nu de ieri, de azi, ci din anii 90, atunci când acesta a devenit fals proprietar al terenului de la Flora. Să punem totul cap și cap și să arătăm lumii întregi motivul real pentru care Puzdrea nu a fost niciodată arestat pentru modul incredibil în care a ajuns să stăpânească terenul de la Flora, cum a ridicat en-gros-ul fără să aibă la mână nici un fel de autorizații, de la nici o instituție acreditată să facă acest lucru. Cum? Știe domnul Voicu care alături de foștii săi colegi de la secția 2 poliție, adică Lupu Marian, Firu Denisa, Ionuț Alexandru și Dănuț Lepădatu au ascuns cât au putut de bine toate dovezile existente în dosarele deschise pe numele lui Puzdrea. Cât l-a costat pe mafiot toată această telenovelă? E foarte greu de spus, pentru că Puzdrea nu s-a uitat niciodată la bani atunci când a fost nevoit să-și cumpere libertatea. Și ordinăria acestor polițiști nu se oprește aici. Pentru că tot domnii gradați ai secției 2 au făcut nevăzute și alte dovezi extrem de importante ce vorbesc despre cum a plătit Dumitru Puzdrea un ucigaș de meserie ca să-i ia viața fostului său asociat, arhitectul Năstase Cătălin. Ce s-a întâmplat cu acest dosar de o gravitate imensă? A fost mușamalizat! Ați mai întâlnit așa ceva în România ca în acest dosar să nu existe nici un polițist din cei enumerați mai sus care să aibă curajul să discute cu arhitectul Năstase? Ce credeți că făceau ofițerii când trebuiau să-i ia declarații domnului Năstase Cătălin? Se ascundeau mai rău ca șobolanii, invocând minciuni de cea mai joasă speță, de la faptul că sunt plecați din sediul secției ca să ajungă până într-acolo încât să spună că pleacă într-un veșnic concediu. E clar pentru noi de ce au avut un asemenea comportament: nu-și permiteau să ridice ochii din pământ și să afle adevărul, pentru că șpaga pe care au primit-o le-a închis gura.

 

Cum îl deconspirăm pe Cristian Vasilcău?

 

Mai avem un demon cu trese pe umeri, Cristian Vasilcău, ofițer la DIICOT Suceava. Ce-a făcut acesta pentru Puzdrea? Lucruri grave, care trebuie neapărat puse pe tapet. Mai concret, Vasilcău a ajuns până într-acolo încât a furat chiar și saci cu acte oficiale care urmau a fi predați pentru verificare expertului DIICOT! Unde sunt sacii, domnule Vasilcău, care nu aveau voie să fie deschiși decât în prezența lui Năstase Cătălin, potrivit legii? Vor mai fi aceștia vreodată găsiți? Desigur ne vom întreba cine le-a dat ordine acestor gândaci ascultători să facă aceste incredibile ordinării. Șefii lor, evident. Adică una ca Alina Bica, care atât timp cât s-a aflat în fruntea DIICOT a ținut cu dinții ca dosarul aflat în mâna lui Vasilcău, cel în care Puzdrea este anchetat pentru că a distrus fabrica de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc apoi a vândut-o bucată la bucată să fie mușamalizat cât mai repede cu putință. Și s-a tot chinuit din anul 2007 până a ajuns ea însăși în spatele gratiilor. Iată că toți banii pe care i-a luat de la Puzdrea nu i-au mai folosit la nimic. În plus, există un personaj extrem de important al României al cărui cuvânt este lege în această țară și acum: Virgil Măgureanu, fostul șef al SRI. Fost s-o creadă el, că și în acest moment tot în fruntea securiștilor se află. E clar pentru toată lumea că atunci când Măgureanu a dat ordin, nimeni nu s-a întrebat de ce sau cum, ci toată lumea a executat. Să ne mai întrebăm atunci câți saci de bani au intrat în visteria lui Măgureanu, domnule Dumitru Puzdrea? Dacă doriți într-adevăr domnilor procurori să faceți ca totul să meargă bine în țara asta, atunci luați-i la întrebări și dați de pereți cu acești nenorociți care dacă ar fi respectat legea, nu ajungeam acum să ne fie frică să trecem prin fața complexului Flora. Nu de altceva dar s-ar putea ca Puzdrea, fiid într-o pasă proastă, să scoată arma din dotare și să tragă. Fără nici un fel de remușcări… (va urma)

 

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *