Polițiștii fac luni cinci percheziții în București și Ilfov

februarie 1, 2016

Polițiștii fac luni cinci percheziții în București și Ilfov, la o societate comercială, precum și la locuințele mai multor persoane bănuite că administrau un site prin intermediul căruia erau comercializate haine susceptibile a fi contrafăcute și nu înregistrau în contabilitate toate veniturile obținute din vânzarea hainelor.

Potrivit unui comunicat transmis de IGPR, din anchetă a rezultat că, prin intermediul unui website erau oferite spre vânzare articole de îmbrăcăminte (cămăși, triouri, pulovere) purtând mărci consacrate, la prețuri vădit mai mici față de prețul produselor originale.

“Reprezentanții societății care gestiona activitatea site-ul livrau clienților produsele comandate omițând însă să înregistreze în evidențele contabile și să declare toate veniturile obținute în urma comercializării acestora. De asemenea, pe parcursul cercetărilor un angajat al unei societăți care se ocupa de livrare ar fi divulgat, fără drept, către persoanele bănuite în cauză, informații confidențiale cu privire la derularea unor investigații. Acest fapt a îngreunat derularea anchetei și aflarea adevărului, întrucât persoanele implicate au luat imediat măsuri pentru crearea unei aparențe de legalitate cu privire la activitatea comercială derulată, încercând totodată să ascundă urmele săvârșirii faptelor penale”, se arată în comunicat.

Prejudiciul cert stabilit până la acest moment este de circa 250.000 de lei.Perchezițiile vizează identificarea de documente financiar contabile, înscrisuri și mijloace folosite în activitatea infracțională.Persoanele bănuite în cauză urmează să fie conduse la audieri, iar în urma probatoriului administrat urmează să fie dispuse măsurile procedural penale ce se impun, mai precizează IGPR.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *