Polițiștii României, între mita lui Puzdrea și șpăgile sub formă de haine, carne, paturi sau scânduri

decembrie 21, 2015

Șpăgarii de la Rutieră par să se înmulțească mai ceva ca șobolanii. Asta pentru că, oricât le-ai da, tot bagă mâna din ce în ce mai adânc. Acum a venit rândul lui Iulian Munteanu, șeful Biroului Rutier Vaslui și a lui Mihai Axente, comisar-șef de poliție în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Direcția Rutieră să dea cu subsemnatul întrucât s-au gândit că pentru a aplica niște sancțiuni mai blânde celor care au greșit e cazul să primească și niște cadouri pe măsură, fie că sunt haine, scânduri, paturi, lemne de foc sau vin. Dar oare vremea întrebărilor pentru gradații care primesc sume uriașe de la falsul proprietar al terenului de la Flora, Dumitru Puzdrea, oare când va sosi?

Mai există polițiști necorupți în România?

Fac ce fac organele polițienești ale țării noastre și iar o dau în bară. Și dacă privim la ce șpăgi se pretează, mai-mai că am spune că sunt lihniți de foame. Să ne mai întrebăm de exemplu, de ce suntem în topul țărilor cu cele mai multe accidente rutiere? În episodul de astăzi vom vorbi cum au reușit doi polițiști ai României, adică Iulian Munteanu, șeful Biroului Rutier Vaslui și Mihai Axente, comisar-șef de poliție în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române să facă iarăși organul de râsul lumii. Potrivit procurorilor, din anul 2013 și până în prezent, domul Munteanu și-a chemat subalternii și le-a ordonat să dea sancțiuni tot mai blânde pentru contravențiile prevăzute de Codul Rutier, mergând de la reducerea cuantumului amenzii până chiar la avertisment și ștergerea oricărei sancțiuni.

Ba mai mult, ca să fie sigur că totul se desfășoară conform planului, Munteanu a pretins de la conducătorii auto niște șpăgi de ne umflă râsul: baterie auto, lemne de foc, 12 metri cubi de scândură pentru acoperișul unui imobil ce aparținea evident unui alt superior al său și așa mai departe. Dar nu numai el s-a prostituat pe astfel de produse, pentru că a fost urmat îndeaproape de comisarul șef de poliție din cadrul IGPR, Mihai Axente, care a primit de la Munteanu carne de miel, vin de diverse sortimente și nu în ultimul rând un pat din lemn de frasin. Oare acestor domni care fac parte din minunata instituție numită poliția română chiar nu le-o fi puțin rușine să fie atât de ieftini? Chiar nu gândesc nici o secundă atunci când primesc șpagă că va veni momentul când pentru o sticlă cu vin și o pulpă de miel vor sta ani buni în închisoare? Ca să nu mai spunem că-i va arăta toată lumea cu degetul? În ce țară nenorocită am ajuns să trăim dacă hoțul nu mai e cel de la colțul străzii, ci face parte din categoria celor care ar trebui să ne apere interesele?

Ce mită preferă Voicu Mihai Marius?

Dar ce să vorbim de polițiștii din provincie, dacă însuși cel care acum e mare și tare în Poliția Română, Voicu Mihai Marius face parte din aceeași tagmă, a celor mulți și șpăguiți? Ce-i drept, domnul ofițer Voicu nu se bagă cu oricine, ci merge la cel care știe că are bani de-i întoarce cu lopata, la evazionistul Dumitru Puzdrea. Iar relația lor nu durează de ieri, de azi, ci chiar de la începuturile complexului Flora. Altfel cum crede cineva că ar mai fi putut Puzdrea să fie și acum liber și să ne sfideze cu tupeul său ordinar ieșit din comun? Nu a fost Voicu Mihai Marius cel care, ajutat de câinii mai mici de la secția 2 poliție (unde Voicu a fost mare șef ani buni), Lupu Marian, Firu Denisa, Ionuț Alexandru și Dănuț Lepădatu a reușit să pună la adăpost absolut tot ce a însemnat dovezi despre cum a intrat Puzdrea cu bocancii pe terenul de la Flora în posesia căruia a intrat ilegal, ba ca să ne arate că poate face orice, a construit acolo și en-gros-ul, ce între timp s-a transformat într-o fabrică de făcut bani?

Cine păzește și acum liniștea lui Puzdrea de la complexul Flora și are grijă ca ordinarul acesta să primească zilnic taxa de protecție în valoare de 100 de lei/persoană de la cei 200 de șoferi de taxi care tranzitează complexul Flora zilnic? Ofițerii secției 2 poliție, evident! Cine a avut grijă de marfa pe care până acum câteva zile Puzdrea o aducea ilegal din țări ale UE, fără acte și evident fără TVA și o depozita în pavilionul 7 al complexului? Aceeași polițiști ai secției 2 poliție, dirijați din umbră de Voicu Mihai Marius? Cine a reușit să facă în așa fel încât cele două dosare ale lui Puzdrea care i-au fost deschise pentru tentativă de omor să fie mușamalizate? Slugoiul Voicu, alături de procurori și judecători care pentru sume uriașe de bani, dădeau rezoluții pe care înainte i le citeau lui Puzdrea, ca să fie liniștit că și-au făcut lecțiile așa cum trebuie. .

De ce nu se interesează nimeni de multitudinea de firme ilegale pe care Puzdrea le-a deschis pe numele fiicelor sale? Pentru că prin aceste societăți, mai ales prin firma de turism ilegală, Dumitru Puzdrea spală bani și cumpără bilete în concedii în țări străine tocmai pentru acești polițiști! Ce se mai întâmplă cu dosarul pe care Puzdrea îl are deschis la Câmpulung Moldovenesc, unde este acuzat că a falimentat fabrica de cherestea, apoi a vândut-o bucată cu bucată? Deocamdată, nimic, pentru că de acel dosar se ocupă tot un domn polițist, pe numele său Cristian Vasilcău, un câine la fel de credincios, care îl iubește atât de mult pe Puzdrea că a furat chiar și acte oficiale ce trebuiau date expertului DIICOT pentru verificare. Și, culmea, nici în acest moment, nimeni nu poate descoperi unde le-a ascuns! Ce merită acești polițiști corupți până în măduva oaselor? Nu cumva să fie aruncați alături de Puzdrea într-o celulă, de unde să nu mai vadă lumina zilei decât atunci când vor înțelege cu adevărat că în țara asta există legi pentru toată lumea? Dar oare când se va întâmpla acest lucru?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *