Ponta: Nu am fost de acord cu ordonanța salariilor demnitarilor. Miercuri o voi întoarce

iulie 10, 2015

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, că nu a fost de acord cu ordonanța salariilor demnitarilor, iar miercuri o va întoarce.

“Ordonanța cu salariile demnitarilor, eu nu am fost de acord cu ea. Am spus că într-adevăr demnitarii trebuie să fie bine plătiți, dar odată cu legea salarizării.

Nu am vrut să creez impresia că am ceva cu ceea ce sa discutat între domnul Iohannis și Oprea în absența mea. Revin la decizia mea și miercuri vom adopta alta. Nu se măresc salariile la președinte și prim ministrru decât odată cu bugetarii.

Așa am fost informat ieri, cred că cel mai corect e să amânăm intrarea în vigoare și să amânăm până la creștrerea salariilor bugetarilor”, a declarat premierul, la B1.

Guvernul a decis să majoreze salariile demnitarilor, prin ordonanță simplă, anunţase, miercuri, Gabriel Oprea.

Premierul interimar declarase că majorarea va fi aplicată pentru 48 de funcţii de demnitari.

”Salariul se majorează, de la 1 august, pentru 48 de funcţii prin această ordonanţă. Sunt două motive pentru care fac personal acest anunţ. Pâna la finalul acestui an vom avea cresteri de salarii în tot sistemul bugetar, pentru ca fiecare angajat să primească un salariu corect şi în raport cu munca sa. Salarizarea din sistemul public este o exigenţă europeană. După cum stiţi sarariul preşedintelui a fost mai mic decât al multor altor funcţii. Noul nivel de salarizare ţine cont de remunararea de la Înlata Curte de Casaţie şi Justitie. Cele mai mari salarii le vor avea preşedintele României, preşedintele IICCJ, preşedinţii celor două Camere şi premierul. Prin aceasta măsură vrem să atragem oameni competenţi. În justitie sunt salarii mai mai decât în alte instituţii, consider că bunul mers din acest domeniu se datorează şi acestui lucru. Această măsură este corelată şi cu creşterea economică din acest an, nu în ultimul rând corelez această măsură cu lupta împotriva corupţiei”, a spus Gabriel Oprea, miercuri.

Președintele a fost de acord cu această măsură. Klaus Iohannis a vorbit miercuri despre salarizarea demnitarilor. Acesta a spus că i se pare o intenţie înţeleaptă, având în vedere că salariul unui demnitar reflectă poziţia acestuia în stat.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *