Ponta și Iohannis, ping-pong cu declarații pe facebook. Premierul îi răspunde președintelui

iulie 11, 2015

După ce președintele Iohannis a postat pe pagina sa de facebook un mesaj în care invocă incoerența dintre Guvern și premier, pe tema majorării salariilor, la scurt timp, Victor Ponta a postat tot pe facebook o replică pentru Klaus Iohannis, precizând că ultima sa discuție cu președintele a avut loc pe 5 iunie, când președintele i-a cerut demisia.

”O precizare utila pt opinia publica – ” ultima discutie a mea cu Dl Iohannis a fost in ziua de 5 iunie cand mi-a cerut sa demisionez/ de atunci nu am mai vorbit niciodata despre niciun subiect!”, a scris Ponta.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a scris că în ultimele luni, a vorbit de mai multe ori cu premierul Ponta despre majorarrea salariilor demnitarilor, la inițiativa acestuia:

”În legătură cu tema salarizării demnitarilor, dezbătută în aceste zile, vreau ca lucrurile să fie foarte clare: în ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul această temă, la inițiativa acestuia. Subscriu ideii că remunerația demnitarilor trebuie să reflecte importanța lor în stat și că nu e posibil ca un ministru să aibă venituri mai mici decât proprii subordonați. Aceasta este o chestiune de principiu.

Înțeleg și reacția oamenilor care așteaptă performanță din partea demnitarilor, după cum cred că o asemenea măsură trebuie în timp corelată cu reașezarea întregului sistem de salarizare”

Șeful statului a mai precizat că incoerența dintre decizia Guvernului și premier pune sub semnul întrebării dacă România mai are sau nu Guvern funcțional:

”În rest, în ceea ce privește modalitățile de realizare a acestui principiu, ele revin în sarcina Guvernului și Parlamentului.

Nu pot să accept însă ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul își propune să revină asupra ei. Aceasta ar fi o lipsă de coerență a actului guvernamental, care pune sub semnul întrebării dacă România mai are sau nu Guvern funcțional”, se arată pe pagina de facebook a președintelui”, a mai scris Iohannis.

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *