• Fără categorie
  • 0

Președintele Comisiei Europene se teme că statele UE nu vor fi unite în negocierile privind Brexit

februarie 11, 2017

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat îndoiala că cele 27 de state membre vor reuşi să fie unite în timpul negocierilor pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

”Celălalte 27 de ţări nu au realizat încă, dar britanicii ştiu foarte bine cum să abordeze această problemă. Ei vor promite ceva ţării A şi vor spune altceva ţărilor B şi C, iar în final nu va exista un front comun european”, a precizat Juncker într-un interviu pentru postul german de radio Deutschlandfunk, care urmează să fie difuzat.

De asemenea, preşedintele CE a declarat că britanicii nu pot negocia acorduri comerciale atât timp cât sunt în UE.

Premierul Theresa May a promis că va invoca până la finele lunii martie articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, prin care va declanşa procesul formal de retragere a Marii Britanii din UE. De asemenea, primele negocieri ar putea să înceapă abia în luna iunie, după informarea celorlalte 27 de ţări membre ale UE.

În acest timp, premierul britanic a început deja o campanie globală pentru a încerca să stabilească noi relaţii comerciale după ieşirea din blocul comunitar. May a mers la Casa Albă, unde a discutat pe acest subiect cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump. Acesta a anunțat că susține încheierea unui acord comercial cu Marea Britanie.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *