• Fără categorie
  • 0

Preşedintele Iranului: Ce-aş putea să aleg în America? Pe cel rău sau pe cel mai rău

octombrie 23, 2016

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a declarat că opţiunea oferită alegătorilor în campania electorală din SUA este între “rău şi cel mai rău” şi că schimburile dure de replici din dezbateri indică lipsa de moralitate din America.

America pretinde că are o democraţie veche de mai bine de 200 de ani şi că au avut 50 de alegeri prezidenţiale, dar nu există moralitate în această ţară“, a spus Rouhani într-un discurs public, transmis în direct de televiziunea naţională iraniană.

“Aţi văzut dezbaterile electorale, în ce hal vorbesc…cum se acuză reciproc şi cum se ironizează unul pe celălalt“, a adăugat liderul de la Teheran în faţa unei mulţimi adunate pe stadionul central din Arak.

Preşedintele iranian a povestit un episod mai puţin ştiut, atunci când a fost prezent la Adunarea ONU din septembrie: “Un important şef de stat m-a întrebat pe cine aş prefera dintre republicanul Donald Trump şi contracandidatul său, democrata Hillary Clinton. I-am răspuns că nu ştiu ce aş putea să aleg. Răul contra celui mai rău sau să aleg pe cel mai rău în defavoarea celui rău?“, a precizat Rouhani, un politician pragmatic şi cleric influent, care ar putea să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al Iranului la alegerile din mai 2017, relatează Reuters.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *