Președintele Republicii Moldova l-a decorat pe Klaus Iohannis. Care a fost distincția oferită

ianuarie 14, 2016

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a decorat, miercuri, pe preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Republicii “în semn de profundă gratitudine” pentru susţinerea constantă a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova, notează Mediafax.

“Distincţia i-a fost oferită domnului Iohannis în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre România şi Republica Moldova şi pentru susţinerea constantă a eforturilor de integrare europeană ale Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Preşedinţiei moldovene.

La ultima întrevedere dintre cei doi înalţi demnitari, care a avut loc anul trecut, în iulie, la Suceava, şeful statului român, Klaus Iohannis, declara că România este “marea şansă” a integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi va continua să sprijine aspiraţiile europene ale acestui stat.

Iohannis a atras însă atenţia că Republica Moldova trebuie să facă eforturi susţinute privind procesul de reformare a statului, mai ales în ceea ce priveşte sistemul judiciar şi combaterea corupţiei.

Întâlnirea dintre cei doi a fost urmată de o ceremonie de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa preşedintelui moldovean, din partea Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *