• Fără categorie
  • 0

Prima reacție a ministrului Toader, în cazul Puiu Popoviciu

august 16, 2017

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus, miercuri, că este surprins de faptul că omul de afaceri Puiu Popoviciu a putut să plece din România chiar înainte de a se da hotărârea definitivă în dosarul său.

”Eu sunt surprins, ca să nu spun nedumerit, ca și în alte cazuri cu rezonanță publică, că Puiu Popoviciu a putut să plece din țară exact înainte de hotărârea definitivă, sustrăgându-se astfel, fie și temporar, exigențelor legii penale, mandatului de arestare”, a declarat, miercuri dimineață, ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Șeful de la Justiției s-a arătat pregătit să grăbească procedurile de extrădare a lui Puiu Popoviciu, reținut de poliția britanică, la Londra.

”Azi-mâine, trimitem documentele la instanța londoneză, imediat ce le primim. Am vorbit zilele trecute cu conducerea direcției de specialitate”, a continuat ministrul Justiției.

Puiu Popoviciu a fost eliberat după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de lire sterline.

Luni, afaceristul Puiu Popoviciu s-a prezentat la un sediu de poliție din Londra alături de avocat și s-a predat. Conform procedurii, poliția a sesizat instanța competentă, adică Westminster Magistrates Court pentru reținerea și confirmarea mandatului european de arestare, în baza căruia a fost dat în urmărire internațională.

Instanța a confirmat mandatul european, dar nu l-a reținut. Omul de afaceri este supravegheat cu brățară electronică. A plătit o cauțiune de 200.000 de lire sterline, pentru a fi eliberat. Milionarul a fost pus sub control judiciar până pe 15 septembrie.

Pe 3 august, Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internațională, după ce a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la șapte ani închisoare în dosarul “Băneasa”.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *