Prințul care a pierdut 1,2 miliarde de dolari în doar 48 de ore

noiembrie 8, 2017

Prințul Alwaleed bin Talal din Arabia Saudită este în continuare un om foarte bogat. Cu toate acestea, averea lui s-a micșorat cu 1,2 miliarde de dolari în doar 48 de ore. El se numără printre cei vizați de campania anticorupție din Arabia Saudită, respectiv printre numele sonore din regat care au ajuns în spatele gratiilor.

Averea netă a lui Alwaleed bin Talal a scăzut la 17,8 miliarde d e dolri după ce fondul de investiții înființat de acesta în 1979 a pierdut 1,3 miliarde de dolari. Mai precis, Kingdom Holding a înregistrat cel mai mare declin din decembrie 2011 și până în prezent.

Scăderea a fost înregistrată după ce numele lui Alwaleed bin Talal a apărut pe lista prinților, miniștrilor și a altor personalități saudite care au fost aretate duminică noapte. Prințul moștenitor Mohammad bin Salman a anunțat lansarea unei campanii anticorupție, considerată de analiști drept o măsură ce are ca scop consolidarea puterii sale. Printre cei arestați se numără și trei dintre cei mai bogați oameni din Arabia Saudită.

Valul de arestări este unul fără precedent în Arabia Saudită. „Toți cei suspectați vor avea acces la toate resursele legale, iar procesul va fi unul deschis”, a anunțat procorul general al țării.

În total, 11 prinți, patru miniștri și zeci de foști miniștri au fost arestați în Arabia Saudită. Totodată, avioane private au fost menținute la sol, pentru a evita ca cei vizați de această campanie să fugă din țară. Activele și conturile celor reținuți vor fi, de asemenea, înghețate.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *