Procurorii, mână în mână cu infractorii

decembrie 23, 2015

 

Cum se vând procurorii României? Sau mai degrabă, pe ce? Depinde de mafiotul pe care l-au ales să le fie sprijin până la sfârșit. De exemplu, prim-procurorul Gligor Sabău, șeful Parchetului de pe lângă judecătoria Beiuș nu a ratat nimic din ceea ce i s-a oferit, de la bani pentru a-și satisface propriile interese sau pentru a le arunca lăutarilor, până la cireșe, băuturi alcoolice sau lemne de foc. În ceea ce-l privește pe procurorul Nestor, prietenul mult prea coruptului Dumitru Puzdrea, aici pretențiile au crescut, iar conturile magistratului sunt atât de umflate, că sunt gata să plesnească. Iar dacă Gligor își plânge acum în pumni pentru că a fost descoperit, Nestor nu are nici o problemă cu legea și așteaptă probabil să vadă cât de darnic va fi anul acesta Moș Puzdrea.

 

Mită a fost oferită de primarul orașului Beiuș, ca să aibă protecție 100%

 

Dar cine a fost personajul care a pompat în procurorul Gligor Sabău cât a putut de mult? Surprize, surprize…Chiar primarul orașului Beiuș, Adrian Domocoș, iar suma totală oferită omului legii se spune că ar ajunge la 36.703 lei. Ce făcea mai concret procurorul pentru domnul primar? Urma să facă demersuri și să-și exercite atribuțiile vizavi de soluționarea favorabilă a dosarelor penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș și totodată să aibă grijă ca pe numele lui Domocoș să nu mai deschisă nimeni alte dosare. Pentru că, ce să vezi? Domn primar făcuse și niște măgării ordinare legate de niște achiziții publice, iar cât privește exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, totul era praf și pulbere. Așa că, cea mai bună soluție pentru a sta liniștit, era să-I ofere procurorului șpagă la greu. Prima mită pe care se aude că procurorul i-ar fi cerut-o edilului a avut loc în primăvara lui 2009, când Gligor a dorit să I se ofere o mașină de lemn de foc, în valoare de 1500 de lei, care i-a fost adusă la nas la ordinele primarului, chiar de șeful de district.

La nici două săptămâni însă, domnul procuror mai cere o mașină, identică cu cea dintâi. Doar că de data aceasta șeful de district era în concediu, așa că procurorul a rămas cu ochii în soare. În anul 2010, procurorul Gligor s-a emancipat și n-a mai vrut mașină de lemne de foc, ci contravaloarea acesteia, după ce i-a cerut șefului de district să vândă lemnul! Tupeu de borfaș, nu glumă… Și tot în același an, pentru că se făceau restructurări la primăria unde lucra și soția procurorului, edilul a făcut o magie și doamna a rămas pe perna moale. Ca tacâmul să fie complet și procurorul mulțumit, edilul i-a realizat și ulterior decontat, evident pe cheltuiala primăriei manopera și o parte din materialele aferente racordării magistratului la rețeaua de apă geotermală a orașului. Suma totală s-a ridicat la aproape 5700 de lei, dar contează asta pentru primarul din Beiuș, când în joc e libertatea lui? Anul aceasta însă, a intrat dihonia în primarul Domocoș și s-a hotărât să-l denunțe pe domn procuror. Care, pentru că avea mult relații a aflat și a început să-I facă zile amare edilului. Și uite așa, corbii au început să-și scoată ochii unul altuia până ce a intrat DNA-ul pe fir. Și i-a potolit definitiv pe amândoi.

 

Îi arătăm domnilor anchetatori și domnului Nestor că unde-I lege, nu e și tocmeală?

 

Nu aceeași palmă i-au dat-o domnii de la Direcția Națională Anticorupție și domnului procuror Nestor Dragoș, care a uitat că în Constituția României scrie negru pe alb că un magistrat trebuie să apere ordinea de drept, precum și drepturile și libertățile cetățenilor, nu ale mafiei din care face parte Dumitru Puzdrea, cel pe care îl slujește cu atât de mult devotament… Dar când cașcavalul e uriaș, nu te poți abține să nu te înfrupți din el, nu-I așa? Așa e creierul procurorului român: programat să nu reziste niciodată tentației. Cât privește faptul că deciziile sale puteau fi controlate de către superiorii de la Consiliul Superior al Magistraturii, unde-I problema? Ce, aceștia nu sunt tot oameni ai legii și le e și lor foame? Ce-a făcut mai concret procurorul Nistor pentru Puzdrea? A făcut tot ce-a știut mai bine cu dosarul în care acesta era anchetat pentru tentativă de omor asupra fostului său asociat, arhitectul Năstase Cătălin, în așa fel încât să ajungă la final să-l mușamalizeze. Că doar șpaga a fost pe măsura prestației sale… Și dacă a încălcat în doarul nr. 3664/P/2010, tot ce însemna norme de drept procesual penal dar și de drept penal, pe cine interesează? Am văzut noi pe cineva din superiorii lui Nestor să-l tragă de urechi și să-l întrebe cum stă treaba cu deciziile sale ilegale? Nu.

Ceea ce ne duce cu gândul că probabil și mai marii lui Nestor au avut multe de câștigat de pe urma mărinimiei lui Puzdrea în materie de șpagă pe bandă rulantă. Iată ce declarat domnul procuror în rezoluția sa: că nu se poate demonstra prin nici un mijloc de probă că Georgesc Florin (adică exact ucigașul plătit de Puzdrea care s-a speriat de ceea ce i-a ordonat acesta și s-a dus singur la arhitectul Năstase, recunoscându-I tot adevărul) ar fi decis, în plan subiectiv, să suprime viața victimei. Dar de unde știți dumneavoastră domnule procuror Nestor, că n-ați avut niciodată curiozitatea să-l audiați pe acest Georgescu Florin, ba mai mult, nici pe arhitectul Năstase Cătălin nu l-ați chemat să aflați prin ce nenorocire a trecut din cauza lui Puzdrea. Și apoi, domnule Nestor să nu uităm că aceasta a fost ultima carte scoasă din mânecă de acest evazionist, pentru că anterior acestei ordinării Puzdrea i-a interzis domnului Năstase să intre în Flora (deși era președintele societăți), fraților domniei sale le-a fost închis ilegal lanțul de restaurante pe care-l dețineau tot în incinta complexului Flora, apoi șarpele acesta a trimis mascați în casa afaceristului care mai aveau puțin și demolau casa în căutarea acțiunilor pe care Puzdrea vrea să pună laba.

Dacă dumneavoastră habar nu aveți cu ce se mănâncă viața ilegală a lui Puzdrea, de ce vă dați cu părerea? Mai mult decât atât, domnule procuror Nestor, pe cine credeți că interesa faptul că același Georgescu fusese cercetat, judecat și condamnst pentru săvârșirea a peste 20 de infracțiuni de înșelăciune? Nu îl judecăm pe Georgescu aici, ci pe Puzdrea, dar se pare că dumneavoastră ați încurcat borcanele la modul cel mai ordinar ca să vă scoateți sponsorul basma curată. E adevărat, v-a reușit, dar nu mizați pe faptul că nu veți plăti pentru acest lucru. A fost de ajuns să se știe cu ce fel de dosare vă ocupați domnule procuror și déjà v-ați semnat singur sentința. Sperăm că veți sta amândoi în aceeași celulă. Asta ca să aveți timp din belșug să depănați amintiri despre perioadele în care ne râdeați în față…

Vlad Țepeș

 

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *