• Fără categorie
  • 0

Profesorii din Colorado vor fi înarmați la ore, pentru a apăra elevii

iunie 21, 2017

Profesorii din Colorado sunt antrenați să poarte arme în timpul orelor, pentru a proteja elevii în cazul unui atac. Astfel, timp de trei zile, profesorii iau parte la un curs în cadrul căruia învață tot ce trebuie despre armele de foc, dar și cum să acorde primul ajutor, relatează BBC News.

Până acum, 17 profesori au făcut aceste cursuri, care le permite voluntarilor să meargă înarmați la școală.  Astfel, profesorii au fost duși la un poligon din apropiere de Denver, unde au învățat cum să tragă cu armele. Acest curs este oferit de un grup specializat în intervenții în cazuri de urgență, iar mulți părinți, oficiali din cadrul poliției și medici cred că școlile din SUA sunt o țintă ușoară în ceea ce privește atacurile armate.

Aceste cursuri  nu are ca scop înlocuirea măsurilor de securitate existente și vrea să le permită profesorilor și altor angajați ai unităților de învățământ să „oprească rapid violența”.

Ideea a apărut în urma masacrului de la școala Sandy Hook, din decembrie 2012, când 26 de copii au fost împușcați la o școală primară din Connecticut.  Nu toți sunt însă de acord cu acest plan. Unii sunt de părere că introducerea armelor în școli crește și mai mult riscul ca un atac armat să aibă loc în interiorul unităților de învățământ.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *