• Fără categorie
  • 0

PSD a finalizat Legea pensiilor; Dragnea: Peste cinci milioane de pensii vor fi recalculate

septembrie 29, 2017

PSD a finalizat Legea pensiilor. Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat, vineri seară, la Sucevița, că peste cinci milioane de pensii vor fi recalculate în baza noii legi, specialiştii din Guvern urmând să stabilească impactul financiar produs de aplicarea sa.

„Legea pensiilor este finalizată practic ca şi document. În perioada următoare se face evaluarea financiară. Este vorba de un impact semnificativ şi trebuie să ne prezinte, cât de curând, care este perioada necesară pentru recalcularea pensiilor. Vorbim de recalcularea a peste cinci milioane de dosare. Este vorba de mecanismele tehnice şi resursele financiare pentru ca atunci când vom ieşi cu ea să existe răspuns la toate întrebările’, a afirmat Dragnea.

Dragnea a mai spus că prin noua lege, se vor elimina inechităţile din sistem, subliniind că „sunt şanse ca noua lege să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018”.

În noul Program de guvernare al PSD-ALDE, coaliția de guvernare promite că punctul de pensie va crește în următorii 4 ani. Astfel, după creșterea de la 1 iulie 2017, când punctul de pensie a ajuns la 1.000 lei, la 1 iulie 2018 acesta va fi 1.100 lei, la 1 aprilie 2019 punctul de pensie va fi 1.265 lei, la 1 aprilie 2020 punctul de pensie va fi 1.400 lei și la 1 octombrie 2020 punctul de pensie va fi 1.775 lei.

”Vom corecta inca din septembrie 2017 disfunctiile din sistemul de pensii in scopul reducerii deficitului bugetului asigurarilor sociale de stat, prin eliminarea inechitatilor si îmbunătățirea colectării veniturilor. Această creștere a pensiilor îi va avantaja nu doar pe pensionarii
de astăzi, ci și pe salariații de astăzi – pensionarii de maine, care vor fi încurajați să lucreze în România știind că la pensie vor avea
un fond puternic finanțat, care să le asigure o bătrânețe liniștită. La toate acestea trebuie să adăugăm și faptul că astăzi alocarea pentru pensii reprezintă 7,5% din PIB în România, în timp ce în restul Europei media este de 14%”, se menționează în Programul de guvernare.
Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *