• Fără categorie
  • 0

PSD nu merge la consultările de la Cotroceni. Dragnea: ”Nu mergem pentru exerciții de imaginație”

decembrie 13, 2016

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat, marți, că partidul pe care îl reprezintă nu se va prezenta la consultările de la Palatul Cotroceni, având în vedere că rezultatul alegerilor parlamentare nu a fost încă validat.

De asemenea, Dragnea a afirmat că nu înțelege de ce președintele Klaus Iohannis a invitat la consultările de la Cotroceni partide care, ”la acest moment nu sunt parlamentare”. ”Mă refer la USR și PMP”, a spus Liviu Dragnea.

”Nu putem merge la aceste consultări pentru că, aşa cum am spus, vrem să respectăm cu stricteţe prevederile Constituţiei. Nu mergem pentru a face exerciţii de imaginaţie. Eu cred că, după ce fiecare deputat şi senator este validat şi Parlamentul este constituit, se pot face consultări şi vom merge la acele consultări cu toată deschiderea. Invitaţia care a venit acum de la Cotroceni este fundamentată pe un articol greşit din Constituţia României”, a spus Liviu Dragnea.

”Am anunțat cu mult respect că nu putem onora această invitație făcută în baza unui articol care nu vorbește despre consultări. În acel articol se vorbește de numirea Guvernului, după votul de investitură din Parlament”, a mai spus Dragnea.

Întrebat de jurnaliști cum își explică graba președintelui Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a afirmat că circulă zvonuri lansate de fosta șefă PNL cum că PSD și-ar dori modificarea Legii 90, care împiedică o persoană condamnată penal să ocupe funcții în Guvern.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *