Putin amenință că va ataca România. A dezvăluit unde și când

mai 9, 2016

Rusia amenință direct România, pe fondul nemulțumirilor legate de instalarea sistemelor antirachetă americane, la Deveselu, județul Olt, scrie evz.ro, citată de blastingnews.com

Administrația de la Kremlin susține că sistemele antibalistice sunt interzise prin Tratatul privind Forțele nucleare intermediare (INF). „Considerăm că așezarea acestor sisteme în Europa are rolul de a se opune Rusiei. Moscova va face demersurile necesare pentru a apăra securitatea”, a declarat MAE rus.

Rusia consideră că planul NATO este o strategie militară îndreptată împotriva sa, deși Alianța Nord-Atlantică a susținut că nu Moscova este cea vizată, ci potențialul balistic al unor state ca Iranul și Coreea de Nord.

Președinția Statelor Unite a declarat că rușii nu au de ce să își facă probleme și că amplasarea sistemului antirachetă din România nu încalcă prevederile Tratatului forțelor nucleare intermediare (INF).

Însă, Putin continuă să avertizeze că nu va adopta o atitudine pasivă. Din contră! Va consolida capacitătile forțelor nucleare, menționând că armata rusă deține armament capabil să distrugă orice tip de instalație balistică.

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *