• Fără categorie
  • 0

Putin anunță că va scădea investițiile în armament și spune că Rusia nu vrea o cursă a înarmării

martie 19, 2018

Proaspăt reales președinte al Rusiei pentru următorii șase ani, Vladimir Putin a anunțat că interesul său pentru următorii ani va fi bună-starea populației și că nu dorește o cursă a înarmării așa că va scădea investițiile în armament, scrie AFP:

 

Putin susține că va face tot posibilul pentru a rezolva diferendele cu alte state, apărându-şi în acelaşi timp interesele naţionale. El a dat asigurări că Rusia îşi va reduce cheltuielile militare în 2018 şi 2019. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei întâlniri cu oponenţii pe care i-a învins la scrutinul de duminică.

 

“Avem prevăzută o scădere a cheltuielilor militare pentru acest an şi pentru anul viitor”, a declarat Putin, adăugând că “acest lucru nu va duce la diminuarea capacităţilor defensive” ale Rusiei.

Liderul de la Kremlin a adăugat că îşi doreşte un dialog constructiv cu partenerii săi internaţionali, precizând că şi ei trebuie să facă acelaşi lucru şi să respecte Moscova.

Vladimir Putin a fost reales cu peste 76% din voturi și va conduce Rusia pentru următorii șase ani, fiind unul dintre cei mai longevivi lideri ai Rusiei. Cel de-al patrulea mandat al lui Vladimir Putin ar trebui să fie ultimul, acesta promiţând să nu modifice Constituţia pentru a putea candida din nou după 2024. Prin urmare, experţi estimează că următorii şase ani vor fi dedicaţi pregătirii unui succesor.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *