Puzdrea, Băsescu şi milioanele de dolari

mai 26, 2016

De ce nu sunt luate la puricat toate afacerile sale din perioada când Băsescu era primar al Capitalei şi făcea tot ce-i dorea sufletul, fără să aibă nici un pic de jenă sau de frică că cineva îi poate pune capac la un moment dat? Sunt aceste afaceri atât de importante? E vorba aici de o implicare colosală a unor nume extrem de mari ale României? Cu siguranţă că da, pentru că altfel nu ne putem explica nepăsarea autorităţilor.

Aceleaşi autorităţi care nu vor sub nici un chip să privească puţin şi spre nordul Capitalei, la complexul Flora, locul unde evaziunea fiscală e la ea acasă. Ce legătură are Traian Băsescu cu complexul Flora? Una uriaşă. Pentru că, spun gurile rele, fostul şef al statului român l-a ajutat enorm pe Puzdrea să pună mâna pe terenul de la Flora, ilegal evident şi să reuşească să contruiască complexul.

Cum? Se pare că Băsescu ar fi semnat niște hârtii foarte importante pentru ceea ce a urmat să facă Puzdrea, iar drept răsplată ar fi primit un cadou de vreo… 4 milioane de dolari. Ne-ar mira acest lucru? Nu. Pentru că ştim foarte bine cum se desfăşoară acţiunile lui Puzdrea. Mafiotul acesta este plin de bani e foarte adevărat, dar atât. La capitolul inteligenţă e un gol total. Şi nu mai durează mult până ce viaţa sa va lua o turnură cu totul neaşteptată. Ceea ce nu a înţeles acest Puzdrea şi nu va înţelege niciodată este faptul că el este doar un personaj acceptat de mai marii ţării pentru că, deocamdată, aceştia se folosesc de el dar mai ales de banii negri pe care reuşeşte să-i facă întrucât i se permite. Când Puzdrea nu le va mai fi de nici un folos judecătorilor sau procurorilor sau ofiţerilor de poliţie, atunci el va fi pus jos. Şi va fi definitiv. Să luăm cazul Elenei Udrea şi al lui Dorin Cocoş.

Pe numele cui credeţi că se află multe dintre conturile lui Puzdrea aflate în Dubai? Nu cumva pe cel al lui Cocoş? De ce credeţi că stă Udrea cuminte şi nu comentează ceva de acest nenorocit? Pentru că au făcut extrem de multe afaceri împreună care s-au dovedit la acel moment a fi extrem de profitabile. Dar să ne gândim ce se va întâmpla dacă domnul Dumitru Puzdrea o va deranja pe blondă sau pe fostul său Cocoş mai ales acum când amândoi sunt cu nervii la pământ? Mai are atunci Puzdrea vreo şansă să mai respire aerul libertăţii? Răspunsul este nu. Oare acum sunt îndeajuns de motivaţi inspectorii ANAF să meargă pe urma lui Puzdrea şi să înţeleagă de ce acesta fuge de nebun cu nevastă-sa după el, istericaMihaela Iosefina prin Germania, Dubai, SUA şi Israel ca să schimbe banii dintr-un cont într-altul?

Omul vrea să se piardă urma banilor în primul rând, apoi aşteaptă momentul potrivit să se facă nevăzut. Puzdrea a mai vrut odată să fugă din România, când nişte afacerişti turci i-au făcut o ofertă incredibilă pentru a vinde complexul Flora. Acela a fost momentul când Dumitru Puzdrea a apelat la ajutorul lui Cocoş şi al Lenuţei întrucât nu putea înstrăina complexul pentru că societatea avea cartea funciară blocată. Nu se ştie din ce motiv nu s-a dus la bun sfârşit tranzacţia, având în vedere că le promisese celor doi un comision exorbitant. Credeţi că doamna Alina Bica nu ştie enorm de multe despre Puzdrea? Şi încă cum… mai ales că fosta şefă a DIICOT este care l-a ajutat enorm pe acesta să-şi păstreze libertatea, ţinându-i la adăpost multe dosare penale dar implicându-se cel mult în dosarul pe care Puzdrea îl are deschis la Câmpulung Moldovenesc, unde este judecat pentru furtul incredibil pe care l-a săvârşit la fabrica de cherestea de acolo, pe care a falimentat-o apoi a vândut-o la bucată…

E clar că, dacă va fi deranjată, bruneta nu va avea nici un fel de greţuri să nu dea totul pe goarnă. Deocamdată, prima persoană care a ieşit la rampă şi vrea să scape de Puzdrea este chiar avocata lui de încredere, Mihaela Popescu. Şi e greu de spus ce ştie această femeie… Dar iată că s-a săturat şi ea de mafiot. Sau poate că informatorii doamnei Popescu i-au spus că ar fi bine dacă ar sta cât mai departe de un asemenea excroc pentru că lui i se pregătește ceva? Şi dacă vrea să scape, atunci să o facă cât mai poate? Indiferent care e răspunsul, un lucru e cert: Mihaela Popescu caută orice metodă să-şi vadă de viaţa ei şi a ajuns să se destăinuie chiar avocatului părţii adverse, apărătorul fostului asociat al lui Puzdrea de la complexul Flora, arhitectul Năstase Cătălin. Dacă va reuşi să iasă din cloaca lui Puzdrea rămâne de văzut, dar un lucru e clar: de furia mafiotului nu scapă nimeni. Şi nu ne-ar mira dacă am auzi, într-o bună zi că doamna Mihaela Popescu are probleme mari. Ştim de unde vin. Iar domnia sa o merită cu vârf şi îndesat. Cât privește faptul că Puzdrea s-ar putea duce la închisoare asta depinde de cât de multă şpagă va fi pusă la bătaie…

 

Vlad Ţepeş

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *