• Fără categorie
  • 0

Puzdrea, de la strungar la mafiot (VIDEO )

octombrie 12, 2015

Cine a spus că România este țara tuturor posibilităților nu a greșit cu absolut nimic. Cum a reușit Puzdrea să ajungă dintr-un simplu strungar un mafiot de talie internațională, citiți doar în rândurile de mai jos.

Când tupeul și nesimțirea fac casă bună

În vremurile de demult, când încă în România respectul se mai găsea pe ici, pe colo, Dumitru Puzdrea, strungar de meserie încerca să-și facă loc și să-și depășească condiția. Până aici nimic ieșit din comun, pentru că nu este și nu va fi singura persoană. Doar că acest bărbat nu a urcat treaptă cu treaptă ci a reușit să se înscrie în topul celor mai mari golani ai țării, apelând la tupeu, nesimțire, șantaje. Inițial a ajuns nu se știe cum în rândurile poliției rutiere, fiind agent de circulația, iar ulterior a devenit instructor de școală de șoferi. O meserie unde știm cu toții trebuie să ai hoția în sânge ca să poți face performanță. Ca să ajungă de aici să intre în mafia afaceriștilor spurcați bineînțeles că nu a fost decât un pas. Cu multe sfori trase, Puzdrea s-a transformat peste noapte și în deputat și a trăit o perioadă incredibilă în care a reușit să facă tot ce a visat. Doar îi avea lângă el pe prietenii parlamentari care pentru o șpagă uriașă i-au întins covorul roșu și i-au pus la dispoziție tot ce avea nevoie. Când faci parte din Parlamentul României atunci nu mai e o problemă pentru nimeni să aibă la picioarele lui poliție sau justiție. Așa că, mărinimos cum îl știm pe Dumitru Puzdrea a luat lângă el tot ce înseamna spuma celor două instituții, i-a instruit așa cum a vrut, iar aceștia s-au transformat în niște câini extrem de credincioși, care acționează atunci când stăpânul ordonă. A început cu colonelul Secu, datorită căruia Puzdrea a reușit într-un mod mafiot 100% să-l șantajeze pe fostul său asociat, arhitectul Năstase Cătălin. Au urmat ordinarii secției 2 poliție, la care ajungeau toate plângerile făcute de cei care încercau cu disperare să demonstreze cine este de fapt Dumitru Puzdrea. Cine e pe primul loc? Voicu Mihai Marius, fostul șef al secției 2 poliție, care pentru merite deosebite în primirea mitei a ajuns acum adjunctul șefului Poliției Capitalei. După ce Voicu a plecat nu a lăsat scaunul gol, ci și-a pus fundul obraznic pe perna moale înlocuitorul, adică Lupu Marian. Personaj care, așa cum îi este și numele a mușcat cât a putut din toți cei care îndrăzneau să-i deranjeze șeful de la care primea zi de zi bucata de carne gustoasă. Bineînțeles că nu putea să rezolve totul de unul singur, căci dosarele care îi erau intentate se înmulțeau văzând cu ochii, așa că și-a ales încă doi căței în persoana ofițerilor Denisa Firu și  Lepădatu, care au reușit să ascundă unde probabil nici ei nu mai știu tot ce înseamna dovezi ce-l puteau arunca pe Puzdrea la închisoare pentru mulți ani de acum încolo.

 

 

 

Cum a intrat pe fir Dorin Cocoș

Ca să reușești să pui laba pe un teren din nordul Capitalei, pe care mulți afaceriști cu bani mulți nu au reușit să-l obțină trebuie să ai relații extraordinare. Iar faptul că Dorin Cocoș a intrat în cârdășie cu Dumitru Puzdrea a fost un plus pentru ca acesta să facă tot ceea ce visa noaptea. Nu oricine putea să fie prieten la cataramă cu acest mare excroc, Dorin Cocoș și a lui nevastă, Elena Udrea, care la acea oră știm cu toții cine era și ce făcea. Mai mult, toate se duceau către Traian Băsescu, care de-a lungul timpului a contribuit enorm la mult la libertatea lui Puzdrea. În plus, Băsescu se cunoștea cu Puzdrea de când fura de stingea la Primăria Capitalei, unde-și exercita funcția de primar general al Capitalei. Și atunci, ce-a fost pentru el să accepte o mită care spun gurile rele s-a ridicat la valoarea de 4 milioane de dolari, doar ca să semneze niște hârtii datorită cărora a reușit acest ordinar al zilelor noastre să intre în posesia terenului de la Flora? Revenind puțin la Cocoș și Udrea, trebuie remarcat faptul că Puzdrea avea încredere oarbă în ei și nu se ferea cu absolut nimic de cele două personaje care învârtea România pe degete. Dovada cea mai clară e momentul în care Puzdrea a primit o ofertă incredibilă de la niște afaceriști turci, care-i dădeau un tir de bani doar ca să le vândă compexul Flora. Mafiotul era disperat, trebuia urgent să facă această tranzacție, doar că s-a împiedicat de un amănunt pe care nu l-a luat în seamă: societatea avea cartea funciară blocată. Era practic imposibil de realizat, pentru că nici un reprezentant al vreunei instituții nu avea tupeul să se bage. Era prea pe față și risca să ajungă în spatele gratiilor urgent. Cine putea să rezolve atunci situația fără a lăsa urme? Evident familia Cocoș. Așa că Puzdrea nu a stat pe gânduri să le promită un comision incredibil doar ca să-l ajută să dezlege ițele acestei situații. Din ce motive nu s-a concretizat până la urmă tranzacția, e un amănunt care nu s-a aflat încă dar sigur cei trei au făcut alte afaceri cu mult mai bănoase.

Și a intrat în casa mafiotului și Alina Bica

Dacă Lenuței Udrea îi mergea atât de bine în compania lui Puzdrea nu era normal să-și ia și prietenele cu ea ca să câștige și ele ceva bănuți pentru zile negre? Așa a intrat pe fir Alina Bica, bruneta devenită șefă a DIICOT. Și… Puzdrea s-a liniștit brusc pentru mulți ani căci dosarele lui cele grele și penale primeau pe bandă rulantă câte un NUP. Iar bruneta și blonda erau fericite că puteau pleca oriunde în lume să facă shopping pe banii lui Puzdrea, fără a se gândi că sacul se golește. Așa a ajuns și dosarul pentru care tremură Puzdrea cel mai mult, cel de la Câmpulung Moldovenesc unde e acuzat că a furat tot ce a putut de la fabrica de cherestea, apoi a vândut societatea bucată cu bucată, să stea pe bară din anu 2007. Pentru că doamna Bica s-a implicat 100% în mușamalizarea acestuia prin ordine clare și precise date subalternilor săi. Cine era persoana care făcea și face în continuare orice pentru șefa lui supremă? Ofițerul DIICOT Suceava, Cristian Vasilcău, care a ajuns la un moment dat, fără frică sau rușine, sentimente pe care nu le va cunoaște niciodată atâta timp cât are tresele pe umăr, să fure chiar și saci cu acte oficiale care în mod normal trebuiau predate expertului DIICOT pentru verificare. Dar era imposibil pentru Puzdrea să ajungă actele acolo, căci i s-ar fi semnat sentința. Unde le-o fi ascuns Vasilcău? Asta e o întrebare la care doar Puzdrea poate răspunde. Ce-i drept, Bica e aruncată acum în pușcărie și dă semnale că ar vrea să-și pună capăt zilelor pentru că nu mai suportă regimul detenției. Oare nu ar fi un moment extrem de prielnic pentru anchetatori să o tragă puțin de urechi pe fosta șefă Antimafia și să afle care sunt legăturile ei cu Dumitru Puzdrea? Dar acest lucru nu se întâmplă. Și știți de ce? Pentru că au rămas în funcții slugoi cu mare iubire pentru banii lui Puzdrea. Și cu siguranță că sunt infiltrați și în rândurile DNA, Garda Financiară, ANAF, Curtea de Conturi și orice instituție care are teoretic puterea să-l pună la pământ pe acest vierme care a ros tot ce-a putut din această țară și așa mult prea distrusă. Când se va face dreptate și se vor afla dedesubturile afacerilor lui Dumitru Puzdrea, e foarte greu de anticipat…

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *