Puzdrea, doar un impostor care manipulează…

iunie 29, 2015

Puzdrea, doar un impostor care manipulează…La o primă vedere joacă tare. Umilește, amenință, înjură, ba chiar angajează ucigași de meserie.

Apoi, când e prins la înghesuială dă bir cu fugiții sau își pune slugoii să-l scoată din imensele probleme în care a intrat singur dintr-un singur motiv: Dumitru Puzdrea e doar un laș plin de un tupeu fantastic. Un impostor care manipulează incredibil, cu o nesimțire cum rar s-a văzut la un personaj chiar din lumea lor, a hoților. Pentru că, dacă stăm și-i observăm comportamentul, vom constata că Puzdrea a devenit un fel de nebun care crede că totul îi aparține, că are control absolut asupra tuturor, că orice ar face pe lumea asta nimeni și nimic nu-l poata ataca și zdrobi. Iar asta se poate transforma într-o boală.

Dacă nu cumva maladia s-a declanșat la Puzdrea de multă vreme. Poate că lui Puzdrea i s-a tras acest lucru încă din tinerețe, perioadă când lucra ca milițian sau poate că a venit totul din timpul când acesta era turnător la Securitate. Pentru că oricum ar vrea el să șteargă aceste amintiri, ele vor rămâne mereu stocate acolo, în sufletul lui. Dacă în acea perioadă toată lumea i se închina, Puzdrea a rămas cu aceeași dorință și acum, când e doar un afacerist corupt. Doar acest om mai are o mare problemă, e plin și de o răutate incredibilă, de o dorință veșnică de a-i stârpi pe oameni care nu i-au greșit cu nimic. Decât l-au ajutat atunci când el avea nevoie.

Așa este cazul fostului său asociat, arhitectul Năstase Cătălin, omul căruia Puzdrea i-a transformat viața într-un adevărat calvar. Absolut nimeni nu a putut înțelege și cu siguranță nu va reuși nici de acum încolo să priceapă ce l-a determinat pe Dumitru Puzdrea să reacționeaze într-un mod ordinar vizavi de aehitectul Cătălin Năstase, cel care i-a fost alături și a făcut incredibil de multe lucruri bune pentru Puzdrea, ca apoi să trăiască momentul când excrocul l-a aruncat fără nici un motiv din complexul Flora, deși arhitectul deținea funcția de președinte al complexului. Atât de ahtiat după bani și avere este acest Puzdrea încât nu a gândit nici o secundă că plecarea domnului Năstase va aduce cu sine și îngroparea aproape definitivă a complexului. Pentru că pe vremuri, Flora era considerat dintre cele mai mari en-gros-uri din țară. Dar asta doar datorită muncii și a relațiilor pe care doar arhitectul Năstase le-a pus la bătaie, nicidecum Puzdrea.

Dar, bolnav cum este, Puzdrea nu s-a oprit doar aici ci a continuat bătaia de joc la adresa domnului Năstase și a făcut tot ce i-a stat în putință ca acesta să-i dea, evident cu titlu gratuit, acțiunile pe care le deține și în acest moment la complexul Flora. Și atunci cum am putea să catalogăm acest om care i-a făurit un fals dosar de terorism arhitectului Năstase Cătălin, i-a trimis mascați în toiul nopții ca să dărâme pereții casei în căutarea acelor acțiuni, terorizându-i soția și copiii și nu în ultimul rând a angajat un ucigaș de meserie care pentru o sumă incredibilă de bani să-i ia viața? E nebun sau e fiul lui Satan? În aceste condiții vine și întrebarea: oare unde ar trebui să stea un asemenea om? În libertate sau într-un loc unde vreun specialist să constate cu adevărat dacă are grave probleme? Puzdrea a comis fapte de corupție de o gravitate incredibilă. Dar nu știm cum se face că toți cei de teapa lui sunt foarte greu reduși la tăcere și pedepsiți pentru faptele lor. Problema e simplă: nimeni nu se leagă de Puzdrea pentru că el a reușit prin extraordinare artificii să-i corupă pe toți.

De la simplii funcționari ai instituțiilor statului până la ofițeri de poliție, judecători, procurori, primari, afaceriști de renume și nu în ultimul rând politicieni. E foarte cunoscută relația lui Puzdrea cu polițiștii Firu Denisa, Lupu Marian sau actualul adjunct al șefului Poliției Capitalei, Voicu Mihai Marius sau ofițerul DIICOT Suceava, Cristian Vasilcău, e știută de mult timp prietenia sa cu Elena Udrea, Dorin Cocoș, Traian Băsescu, Viorel Lis sau Sorin Oprescu, mânăriile făcute cu avocații Mihaela Popescu sau Gina Halas, afacerile pe care le-a avut până și cu fostul președinte al Camerei de Comerț, Vlasov, ca să nu mai vorbim de relația cu fosta șef a DIICOT-ului, Alina Bica, care l-a sprijinit pe față, fără frică sau ruține. Și lista poate continua foarte mult. Și atunci, ne mai întrebăm de ce Puzdrea nu este luat și cercetat?

De ce nu i se pun niciodată întrebări vizavi de toate ordinăriile comise? De ce dosarele sale dispar peste noapte, iar dovezile clare care-l incriminează zici că nici nu au existat vreodată? Observăm că în ultima perioadă Direcția Națională Anticorupție s-a pus petreabă. A făcut zeci de arestări, aruncând în închisori nume sonore ale României. Dar Puzdrea a fost lăsat din nou să trăiască în libertate, așa cum știe el cel mai bine. Că doar e unul dintre cei mai mai evazioniști ai României… E foarte adevărat că roata se întoarce întotdeauna. Dar cât va mai trebui să așteptăm până atunci? Ce-ar mai trebui să facă Dumitru Puzdrea pentru ca domnii anchetatori să facă un pas către descoperirea adevărului și pedepsirea unui borfaș atât de mare?

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *