Puzdrea, în ce paradisuri fiscale ți-ai ascuns banii negri?

august 24, 2015

 

 

 

Puzdrea, în ce paradisuri fiscale ți-ai ascuns banii negri?După multe și grele încercări, soldate cu semnarea unor acorduri financiare, o instituție din Geneva se pare că ar fi predat României o listă cu persoane și firme din țara noastră cre au depuși bani în off-shore-uri. 4800 la număr! Unde și-au ascuns aceștia banii? Prin Cipru, Luxemburg, Gibraltar, Maldive, Antilele Olandeze, Insulele Cayman, Insulele Virgine sau Insula Man. Asta înseamnă sute de miliarde de euro, ceea ce spune multe despre cum se fac afacerile în România. Cu atâta bănet la purtător, ne putem da seama și singuri că domnii afaceriști pot cumpăra orice reprezentant al vreunei instituții românești, nu-i așa? Ceea ce în România se întâmplă zi de zi. Și atunci, mai avem pretenția ca mafia din țara noastră să dispară?

Niciodată nu se va întâmpla așa ceva atâta timp cât nenorociții de afaceriști nu vor rămâne fără sumele exorbitante acestea de bani. Să privim cazul mafiotului Dumitru Puzdrea, de exemplu. Ordinarul acesta a reușit în atâția ani de când a intrat cu japca pe terenul de la Flora unde a ridicat complexul cu același nume să strângă o avere care depășește suma de 100 milioane de dolari. Asta, ce s-a aflat până acum. Pentru că suma exactă a banilor negri pe care i-a făcut Dumitru Puzdrea nu o poate ști nimeni. Probabil că nici măcar mafiotul nu știe câți bani i-au trecut prin mâini. Dar dacă acesta nu ar fi fost lăsat să facă afacerile ilegale, nu s-ar fi ajuns la așa ceva. Nu am fi asistat la tentative de omor pe care acesta le-a făcut pentru a-și vedea visele de om nebun împlinite iar oameni cinstiți și cu frică de Dumnezeu nu ar fi fost avut viața distrusă. Vina o poartă poliția și justiția din România, două instituții avide după îmbogățire, ai căror reprezentanți care s-au prostituat și o fac în continuare pe banii lui Puzdrea vor trebui să plătească în același mod ca și mafiotul. Să privim ce face ANAF-ul în ultima perioadă. Nu știe cum să mai iasă în evidență prin zeci de declarații ale reprezentanților instituției care deodată s-au pus cu biciul pe toți marii pești ai țării, ba chiar i-au luat la întrebări inclusiv pe lăutari. S-a hotărât Fiscul să sperie pe toată lumea.

Foarte bine, spunem noi, e bine că s-au trezit după o lungă perioadă de letargie. Dar facem cu șobolani ca Dumitru Puzdrea? Pe ei de ce îi uităm, domnilor? Sau Puzdrea nu se află pe lista celor pe care trebuie să-i urecheați? Nu ați primit încă ordin de sus să-l distrugeți și pe acesta, în condițiile în care el, cu bună știință, a făcut cele mai incredibile evaziuni fiscale? Nu e interesant pentru dumneavoastră faptul că mai nou, familia Puzdrea, adică el împreună cu soția sa, isterică de meserie, Mihaela Iosefina, se plimbă din ce în ce mai des prin Germania, Israel, Dubai și SUA? Nu știți ce fac acolo? Vă spunem noi, domnilor. Mută banii dintr-un cont într-alt cont. Motivul? Dorește să se piardă urma acestora. Și atunci, domnilor inspectori ne întrebăm: de ce îl lăsați? Aveți ceva de câștigat de pe urma lui? Se pare că da. Oricum nu sunteți primii mituiți, v-au luat-o de mult înainte polițiștii secției 2 poliție, judecători și procurori în fața cărora multă lume tremură de frică. Nu și Dumitru Puzdrea însă. Șeful mafiei din României face doar ce vrea.

Nimeni nu-l oprește. Nici măcar atunci când depozitează tonele de marfă adusă ilegal din state ale Uniunii Europene în pavilionul 7 al complexului Flora. Sub directa supraveghere a polițiștilor secției 2 se întâmplă acest lucru. Ei au primit directive clare și precise de la șeful lor care acum a descoperit și el cum e să stai într-o celulă întunecoasă, ofițerul Lupu Marian, să aibă grijă ca acea marfă să fie ferită de ochii oricărui curios. La fel de bine știu aceștia și că Puzdrea a cumpărat marfa la niște prețuri incredibil de mici și evident fără TVA, iar acum o vinde la prețuri de câteva ori mai mari, adăugând evident și TVA-ul românesc. Cum vine asta domnilor inspectori? V-am dat acum toate informațiile, suntem curioși dacă veți face un prim pas. Mai mult, ar fi momentul să dați iama și în toate firmele fantomă deschise tot de Dumitru Puzdrea dar pe numele fiicelor sale, Andreea și Simona. Câți bani s-au spălat și se spală în continuare prin aceste firme? E răspunsul cel mai greu de dat pentru că de pe firma de turism ilegală beneficiază în egală măsură și polițiștii României dar și reprezentanții Primăriei Capitalei.

Doar ei știu cum este să pleci în concedii prelungite în cele mai nebunești locuri din lume unde să te simți ca-n Rai, având totul plătit de Puzdrea. Poate că n-ar strica domnilor inspectori ai ANAF să-i adresați o întrebare șefului Corpului de Control al Primăriei Capitalei despre cât de bine s-a simțit alături de Puzdrea cu vreo câțiva ani în urmă în Austria, la cumpăna dintre ani. S-a putea chiar să rămâneți surprinși de răspunsul primit. Și apropo de lista cea cu 4800 de persoane care și-au ascuns averile prin off-shore-uri. Punem pariu că Puzdrea nu figurează printre ei? Și știți de ce? Au avut grijă mai marii țării să fie ferit de toate răutățile. Ce-i drept, miza e uriașă. Domnule Dorin Cocoș câți bani de-ai lui Puzdrea ați ascuns la rândul dumneavoastră? Sigur a meritat efortul. Dacă vreți să aflați adevărul, domnilor inspectori ai ANAF luați-i la puricat pe toți apropiații lui Dumitru Puzdrea, scuturați-i zdravăn și încet-încet veți afla ce a făcut acest șarpe. Dar faceți asta mai repede. Se aude pe la colțuri că mafiotul vrea să o ia la sănătoasă din România…

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *