Puzdrea, la un pas să fie asociatul lui Mădălin Ionescu în firma sa de asfaltat

septembrie 11, 2015

 

Baronul din Primăria Capitalei, Sorin Oprescu e mai pervers decât s-ar fi așteptat cineva. Credea că nu va fi prins, așa că obișnuia să nu iasă în față la șpăguțele de zeci de mii de euro care se încasau non-stop. Așa că totul era rezolvat de câinii lui Oprescu care, care operau totul cu un tupeu ieșit din comun.

 

 

Cine a șters lista consilierilor personali ai lui Oprescu?

Gurile rele spun că printre oamenii de încredere ai acestuia sunt enumeraţi George Iorgovan, consilier personal, care supraveghea Direcţia Juridică a PMB, cu preocupări precise privind retrocedările de terenuri şi activitatea din Parcul Herăstrău, Radu Negrei, directorul Administraţiei Monumentelor, Geta Drăgoi, şefa Direcţiei Personal, Gheorghe Pătraşcu, arhitectul-şef și Diana Oltean, actuala şefă a Serviciului Urbanism. Bineînțeles că la loc de cinste se află un alt mare vierme, fostul director al Direcției de Infrastructură din Primăria Capitalei. Dar ce credeți? La un moment dat, lista consilierilor și asistenților personali ai lui Sorin Oprescu a fost ștearsă de pe site-ul Primăriei Capitalei încă de anul trecut. De ce? Vă spunem noi. Pentru a nu ieși la lumină ordinăriile pe care aceștia le făceau și șpăgile incredibile pe care le luau. Foarte puțibnă lume știa de exemplu că Mădălin Ionescu era totodată administratorul a două societăți la care până în anul 2008 fusese doar acționar. Este vorba de Magistral și Precon, unde acesta era mare șef în condițiile era și director al Direcției de Infrastructură în Primăria Capitalei tot din 2008. Cu alte cuvinte, lege pentru acest ordinar nu a fost încă inventată. Ce făcea nenorocitul de Mădălin Ionescu prin intermediul acestor societăți? Încheia contracte cu societățile care aveau la rândul lor contracte cu Primăria Capitalei sau care déjà erau subcontractori pe contractele încheiate de Primăria Municipiului București sau Administrația Străzilor București. Dar asta nu e tot. Mădălin Ionescu vroia mult mai mult așa că a găsit o soluție inedită să mai facă rost de bani: a început să le ceară constructurilor care aveau contracte cu Primăria Capitalei diverse servicii și bunuri pentru a le deconta facturile efectuate sau pentru a le ușura acestora accesul la noi contracte. Drept urmare, Ionescu a beneficiat de lucrări de renovare la casele sale sau la cele ale rudelor, a primit materiale necesare lucrărilor sau s-a pretat să intre în posesia mai multor bunuri electrocasnice ca frigider sau aragaz și nu în ultimul rând a devenit posesorul a două mașini de ultimă generație, un Mercedes ML și un BMW X6.

Vroia să facă garaj la complexul Flora

Surpriza uriașă vine chiar acum. Mădălin Ionescu a avut și o firmă de asfaltat. Foarte bogată, grație enormelor șpăgi primite și aici. Cu cine vroia să intre directorul în asociere? Cu afaceristul spurcat Dumitru Puzdrea, falsul proprietar al terenului de la Flora și cu Dorin Cocoș, ale cărui relații erau fantastice la acea oră și astfel cei trei puteau face saci de bani. Mai mult, cei trei ordinari vroiau să pună la punct și construcția unui garaj enorm unde să fie depozitate utilajele de asfaltat ale lui Mădălin Ionescu. Unde urma să fie sediul? Evident în incinta complexului Flora pentru că aici nimeni nu trăgea la răspundere pe nimeni. Nu avea cum să se întâmple vreo nenorocire atâta timp cât Puzdrea era asociat chiar cu cel care avea datoria să verifice în tot Bucureștiul clădirile care erau ridicate fără autorizație. Dacă a ridicat mafiotul en-gros-ul pe un teren care aparținea și va aparține totdeauna Primăriei Capitalei, în posesia căruia a intrat 100% ilegal, mai conta un garaj acolo? A pățit ceva Puzdrea când a construit acea clădire peste cele două magistrale care alimentează Bucureștiul cu apă și noi nu știm? Nu au stat de veghe pe rând, Traian Băsescu, Viorel Lis și evident Sorin Oprescu împreună cu gașca lui de nenorociți? Nu Traian Băsescu a primit șpaga aceea uriașă de 4 milioane de dolari ca să-I semneze lui Dumitru Puzdrea niște hârtii datorită cărora acesta a reușit să facă învârtelile cu terenul de la Flora? Viorel Lis nu este acum cel care beneficiază de o rentă lunară pe viață de la Puzdrea ca să nu spună nimic din ceea ce știe că a făcut Puzdrea, cu consimțământul lui? La complexul Flora se poate construi orice, oriunde și oricând. Este moșia lui Puzdrea sprijinit la orice pas de șpăgarii din Primăria Capitalei.

Boss-ul de la primărie ținea arme în casă

Când procurorii Direcției Naționale Anticorupție s-au apucat să facă percheziție la Oprescu în locuință au încercat sub toate formele să găsească milionul acela de euro făcut de acesta din șpaga pe care a luat-o de-a lungul timpului. Mormanul de bani cu nici un chip nu a apărut, pentru că stă ascuns în vreun off-shore care nu va fi aflat probabil niciodată, însă ce să vezi? Au răsărit din pământ, din iarbă seacă nu mai puțin de cinci puști de vânătoare și vreo 200.000 de euro. Dar oare a verificat cineva dacă domnul Oprescu avea permis pentru astfel de obiecte? Nu de altceva, dar prietenul său domnul Puzdrea este la rândul său posesorul mai multor arme ascunse de acesta în seiful pe care-l are în vila sa din Șoseaua Nordului. Chiar dacă pe buletinul său de identitate stă scris cu litere mari că mafiotul are locuința în strada Nicolae Racotă. Adică exact acolo unde cu ani în urmă FBI și DIICOT au descoperit o rețea internațională de hackeri care jefuiau cetățeni americani și împărțeau banii cu Puzdrea. Mai ales că și calculatoarele pe care aceștia lucrau au fost oferite cu titlu gratuit tot de excroc. În plus, domnilor anchetatori, armele cu care Puzdrea a tras în oameni sunt și acum acolo. Chiar dacă acest șobolan nu a avut niciodată permis de port-armă. Ce facem în situația asta? Îi suportăm crizele de nervi când, în orice moment, poate ieși în lumea largă și poate împușca pe cine vrea? Apoi eventual îi punem dungă roșie pe buletin, îl facem nebun cu acte în regulă și rezolvăm problema? Oare nu a venit momentul să-l scuturăm bine și pe acest Dumitru Puzdrea? Să aflăm unde-și ține banii ascunși? Ce se întâmplă cu conturile sale din Israel, Dubai, Germania și SUA, țări în care el pleacă din ce în ce mai des? Oare de ce? Nu cumva pentru a face ca acești bani să-și piardă urma? DNA-ul trebuie să ia atitudine! Toate afacerile ilegale ale lui Puzdrea trebuie să fie descoperite iar mafiotul închis pentru evaziunile fiscale comise! (va urma)

Vlad Țepeș

 

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *