Puzdrea, mita și delapidarea

septembrie 13, 2015

 

Iau șpagă sau dau șpagă a devenit în România ultimilor ani un adevărat titlu de noblețe. În cazul lui Oprescu și al lui Dumitru Puzdrea, aceștia poți fi numiți pe drept cuvânt drept niște generali ai șpăgii. Că doar nu era tâmpit Oprescu să dea atâtea mii de autorizații și atâtea contracte fără să ia mită. Dar de fapt, în acest moment și el și Puzdrea sunt doar niște terminați, care nu mai au nici un fel de autoritate și nici respect. La ambii în teritoriu e un haos total, de nedescris.

Toată lumea vede asta, numai ei nu au ochi să observe. Pentru că oamenii sunt obsedați de putere și de bani. Cât mai mulți să fie, nu contează că sunt negri. Important este doar numărul lor. Adevărul în România este că tot ce înseamnă politician, afacerist, primar, reprezentant al justiției sau Dumnezeu mai știe ce, ia bani așa cum ucide Mafia: ca să trimită un mesaj. Să nu cumva să arate vreun semn de slăbiciune, pentru că atunci ar fi panică. Ia să ne gândim dacă Mafia nu ar mai lua taxe de protecție câțiva ani? Păi oare atunci nu și-ar pierde autoritatea? Așa și cu Dumitru Puzdrea? Nu ar pierde el teritoriul dacă și-ar pleca capul? Nu s-ar învăța lumea prost? Drept urmare, Puzdrea continuă ceea ce știe cel mai bine cu taxa sa de protecție pe care a instituit-o cu ani de zile în urmă la complexul Flora. Cine sunt amărâții care sunt obligați să o achite? Vreo 200 de taximetriști care obligați fiind să tranziteze complexul Flora zi de zi trebuie să scoată și banii din buzunar evident. Adică nu mai puțin de 100 de lei/persoană.

Să facem o simplă socoteală? Înmulțim 100 leix200 persoanex30 de zile și ajungem la o sumă incredibilă pentru care Dumitru Puzdrea nu face decât un singur lucru. Îi ordonă slugoiului său, amantul fiicei sale cele mici, Simona, Dinu David, să-i oblige pe săracii șoferi să scoată banii din buzunar. Dacă nu, să nu cumva să credeți că scapă așa ușor. Pentru că la ușă stau câinii păzitori ai generalului mafiei, ofițerii secției 2 poliție, trimiși și de Lupu Marian dar și de mai marele lui, actualul adjunct al șefului Poliției capitalei, Voicu Mihai Marius. Cum de ce? Pentru că și ei au primit o șpagă uriașă de la Puzdrea și trebuie acum să demonstreze că fac treabă bună. Voicu probabil că mai are ceva șanse până când cineva îi va arăta și lui că legea e pentru toată lumea. În ceea ce-l privește însă pe nenorocitul de Lupu Marian, acesta și-a primit palma iar acum așteaptă ca o dată pe săptămână să vină cineva și să-i aducă chifteaua la arestul Capitalei, apoi în vreo pușcărie de maximă siguranță unde va fi deportat pentru o bună bucată de vreme.

Cine va plăti oare pentru clădirea pe care Puzdrea a ridicat-o la complexul Flora exact peste cele două magistrale care alimentează Bucureștiul cu apă? Cumva Sorin Oprescu care pentru asta și-a luat mita? Ca să aibă gura bine sigilată sau să se îmbolnăvească de amnezie atunci când vreun ziarist mai cu tupeu se hotăra să-l întrebe cum stă treaba cu această clădire? Dar după ce acesta punea întrebarea, credeți că-l mai vedea cineva la față? Ei, aș. Jurnalistul în cauză, asemenea securistului Bogdan Chireac și el un fost ziarist, devenea unul dintre oamenii de casă ai lui Dumitru Puzdrea, care scriau doar la comandă. Ce-i drept, pentru niște șpăgi care te îngrozesc. Dar trăiau bine, după cum spunea Traian Băsescu, în timp ce ne trata ca pe niște animale. Nu același lucru l-a făcut însă cu bunul său amic, Dumitru Puzdrea, căci în perioada în care domnul Băsescu activa ca prima general al Capitalei a pus și el botul la banii negri ai lui Puzdrea. A cerut, a primit vreo 4 milioane de dolari așa cum spun gurile rele, dar în schimb a semnat niște hârtii extrem de importante pentru viața și activitatea ilegală a lui Puzdrea.

Datorită cărora mafiotul a reușit să pună mâna pe terenul de la Flora, teoretic. Pentru că practic, terenul va aparține totdeauna Primăriei Capitalei. Acum înțelegeți cum merge treaba? De asta trebuiau mituiți de Puzdrea toți primarii Capitalei, Ca  nu cumva vreunul dintre ei să se ridice cu pretenții la un moment dat că terenul din nordul Capitalei este al lor și să-l zboare pe nenorocit ca pe o măsea stricată. Așa, mita era dată, Puzdrea îi are la mână iar edilii Capitalei, foști sau actuali (sperăm ca cei viitori să aibă un dram de minte) sunt ca niște mielușei. Că asta e o sfidarea la adresa noastră, credeți-ne că nu interesează pe absolut nimeni. Nici măcar dacă natura se va dezlănțui și din cauza clădirii lui Dumitru Puzdrea nici o echipă, chiar dacă va excela în profesionalism nu va putea interveni să stopeze dezastrul. Putem să dispărem de pe fața pământului ca și cum nici nu am fi existat. În acest moment birocrația, șpaga, delapidarea și evaziunile fiscale funcționează extraordiar de bine în România. Și dacă ordinarul Dumitru Puzdrea este în top, ce contează? Tribunul vieții și al morții îl vom plăti noi, nevinovații…

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *