Puzdrea nu are contabilitate. Doar șpăgi

ianuarie 15, 2015

La mijlocul lunii decembrie 2014, la doar o lună de când Ponta a pierdut alegerile și s-a reîntors, cu capul plecat la fotoliul său de prim-ministru, în Monitorul Oficial s-a publicat un extras al unui raport al Autorității Electorale Permanente privind rezultatul controlului acestei instituții la sediul PSD-ului.

Ce spune acest raport? Că banii circulă către partid pe principii mafiote, fără respectarea regulilor contabile. Mai mult, se arată că doar în anul 2013, PSD-ul a avut un venit de doar… 3,5 milioane de euro. Și mai dezvăluie AEP-ul și faptul că pe nenumărate documente ștampila partidului lipsea cu desăvârșire, că documentele despre banii de partid erau de fapt niște foi, făcute la mișto pentru vreun prost trimis în control la un moment dat și așa mai departe. Nu facem politică și nu ne legăm de PSD. Suntem convinși însă că așa cum se face legea în PSD, așa se face în multe alte partide. De fapt, așa fac legea în țara românească parlamentarii spurcați aflați mână în mână cu mafioții ordinari. Și în acest mod și-a rezolvat toate problemele legate de zeci și zeci de dosare, fie penale, fie civile și nenorocitul de la Flora, Dumitru Puzdrea. Doar prin relațiile sale politice și mita pe care a dat-o celor sus puși, care se fac că ne conduc destinele, când de fapt ne îngroapă pe zi ce trece.

Contabilitatea în ceea ce-l privește pe Dumitru Puzdrea este un fel de Fata Morgana care apare și brusc… dispare. Asta se întâmplă când ai lângă tine lingăi care te slujesc cu devotament pentru că și tu, la rândul tău, ști să le satisfaci toate pretențiile. Să luăm exemplul expert contabilului Elena Păunescu, cea care-i rezolvă lui Puzdrea toate măgăriile. Femeia a fost trimisă inițial de Curtea de Conturi, într-un control la complexul Flora, după ce se aflase că ordinarul a uitat cu desăvârșire să plătească aproape 11 milioane de lei vechi. Chirie. De unde Păunescu venise cu jalba în proțap că va face și va drege, iată că s-a sucit la 720 de grade și a uitat de fapt de ce a călcat pragul complexului Flora. Pentru că a fost… foarte motivată. Și dintr-un simplu contabil, plătit cu un salariu de bugetar a ajuns să fie mâna dreaptă a mafiotului, fără de care nu se dezleagă nici o enigmă. Ba mai mult, când Dumitru Puzdrea s-a hotărât să facă firme pe bandă rulantă, pe numele fiicelor sale, în special al Andreei, ne-am trezit că aflăm că în una dintre societăți figurează și Elena Păunescu.

Oricum e clar pentru toată lumea că de contabilitatea celorlalte se ocupă tot ea. Să mai luăm un exemplu: furtul incredibil pe care Puzdrea, împreună cu fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir, l-au făcut la Liga Profesionistă de Fotbal. Este vorba de un contract imens, de câteva milioane de dolari, semnat tot de fiica lui Puzdrea, Andreea, prin care golanul se obliga să asigure mâna de lucru și materialele necesare construirii unui nou sediu al Ligii. Asta a fost pe hârtie, pentru că ei au știut de la bun început cum să-și împartă banii și așteptau doar momentul potrivit. Drept urmare, după ce cărțile au fost făcute, banii trimiși în conturi, doa 30% din materialele aferente au ajuns la LPF, restul fiind împărțite în așa fel încât să ajungă și pentru construcția hotelului Cristal Palace din București, un vis mai vechi de-al lui Dragomir dar și pentru ridicarea a două vile pentru Puzdrea.

Probabil alte case pe care le va dărui avocaților, procurorilor sau judecătorilor care, de asemenea, îi țin trena. Durerea mare este însă alta: cei care au lucrat la ridicarea vilelor nu sunt muncitorii de la firma care a semnat contractul cu LPF, respectiv societatea Universal Construct, ci hamalii de la binecunoscuta firmă ilegală, Universal Trade Company. Să mai lămurim un aspect în acest sens. De ce nu a semnat Puzdrea direct prin Universal Trade Company contractul cu LPF. Pentru că în această firmă existau mai mulți acționari, deci banii ar fi trebuit împărțiți. De partea cealaltă, la Universal Construct singurul care tăia și spânzura era doar Puzdrea, așa că banii i-au intrat în buzunar doar lui. Revenind la problema muncitorilor, aceștia figurau pe ștatele de salarii că muncesc doar la ridicarea sediului LPF.

Cine a măsluit totul? Cine a zăpăcit toate actele contabile în așa fel încât nimeni să nu mai înțeleagă nimic? Cine a sucit totul în așa fel încât Puzdrea să iasă basma curată și de aici, iar asociații lui Puzdrea, oameni nevinovați care nu au știut nimic, să se trezească în fața faptului împlinit și să fie obligați să plătească pentru un lucru pe care nu l-au făcut? Nimeni alta decât Elena Păunescu. E clar pentru toată lumea de ce controalele la complexul Flora nu există. E la fel de clar de ce Puzdrea a uitat de când nu a mai plătit lumina, curentul, apa sau gazele. Am ajuns să ne întrebăm de fapt dacă le-a plătit vreodată… Se spune că atunci când ai o firmă, contabila te ridică, contabila te coboară. Pentru că doar știe ce să facă, dar mai ales cum să facă. În cazul lui Puzdrea, Elena Păunescu a reușit asta. Dar va plăti. Mult și greu…

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *