Puzdrea şi frăţia hienelor

decembrie 10, 2015

 Într-o ţară mult prea sărăcită şi mulsă de politicieni corupţi, puşi doar pe furat fără nici o neruşinare, un golan reuşeşte să se învârtă ca un titirez şi să scape mereu nevătămat: Dumitru Puzdrea. Cum face acesta de cade mereu în picioare ca pisica? De vină sunt hienele care-i stau alături şi care, s-au constituit, într-o adevărată frăţie ce le ţine piept zi şi noapte celor care ar dori să scoată adevărul la suprafaţă.

 

 

Oltean, Măgureanu şi dosarele

13260138411301657299Olteanu Ion_ACGurile rele spun că printre personajele marcante ale ţării care nu s-au ferit să pună o mână de ajutor pentru libertatea lui Puzdrea se află chiar fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu, ale cărui decizii ştim prea bine nu are nimeni curaj să le conteste vreodată. Asta pentru că Măgureanu nu a plecat niciodată din funcţia pe care a ocupat-o ani buni. El se află mereu în umbra subalternilor săi, implicaţi până în gât în dosarele ilegale ale mafiotului de la Flora, pentru care primesc beneficii la care nici nu gândul nu ne-am putea duce. Tot din tagma celor care-i spală picioarele golanului pentru că primeşte sume enorme de la el se numără şi nepotul unui alt personaj în care Puzdrea a avut enorm de multă încredere, Victor Popescu, fost procuror şi soţ încornorat al celebrei de acum avocate a falsului proprietar de la Flora, Mihaela Popescu, femeia care a făcut poate cel mai mare trafic de influenţă dintre toţi cei care stau lângă mafiot de ani buni. Nici Ioan Oltean nu a lipsit de la masa frăţiei hienelor lui Puzdrea. Din contră, acesta a avut grijă ca de la bun început să intre în mafie, pentru că avea parte de avantaje uriaşe, nemaiîntâlnite în altă parte. Şi vorbim de perioada anilor 2007-2008 când Puzdrea a avut cele multe dosare la activ, care, între timp uşor, uşor, au fost măsluite fără ca cineva să poată descoperi adevărul. Cum să afli ce se ascunde în spatele uşilor închise când tot ce însemna dovadă care îl putea arunca pe Puzdrea în spatele gratiilor pentru ani buni este şi acum în posesia unor ofiţeri spurcaţi de la secţia 2 poliţie? Cine să îi determine pe Lupu Marian, Firu Denisa, Ionuţ Alexandru sau Dănuţ Lepădatu să poată sufla un cuvânt despre ce au făcut pentru binele lui Puzdrea dacă acesta le-a îndesat banii în gură? Dacă îi trimite an de an în cele mai exotice locuri să-şi petreacă concediile, pe banii pe care îi spală într-una dintre cele mai murdare firme, agenţia de turism? Să ne întrebăm de ce nu a fost luată la puricat această agenţie? Atunci ar trebui să ne spună oamenii legii şi motivul pentru care nu au călcat pragul şi celorlalte firme pe care Dumitru Puzdrea le-a deschis pe numele fiicelor sale, Andreea şi Simona, unde o contabilă expertă în ordinării face totul din pix? Nu cumva pentru că e vorba de aceeaşi mită pe care nimeni nu o refuză?

Ce facem cu securistul Bogdan Chireac?

andrei-dumitru-tinuŞi pentru că suntem la capitolul securişti nu trebuie să uităm că din aceeaşi frăţie a hienelor face parte şi securistul Bogdan Chireac, fost jurnalist, actual analist politic şi turnător al lui Puzdrea. Evoluţia lui Chireac a fost una fulminantă după ce l-a cunoscut pe Puzdrea. După ce a reuşit să şteargă toate materialele din arhiva ziarului Adevărul publicate de fostul director Dumitru Tinu şi scrise de Chireac însuşi când lucra acolo mai mult ca băgător de seamă, acesta a devenit prieten la cataramă cu mafiotul, reuşind să-l scoată din multe belele. Pentru că datorită lui Chireac nu mai răsuflă nimic din beleaua ce dăduse pentru nea Mitică atunci când în apartamentul său din Emil Racoviţă a fost prinsă o reţea internaţională de hackeri pe care DIICOT şi FBI o căutau demult, al cărei cap era un alt slugoi al Puzdrea. A mai auzit cineva vreun cuvânt de la acel episod? A mai existat vreun ziar sau vreo televiziune care să scoată capul din nisip? Ei, aş! Totul a fost dat uitării. Datorită lui Chireac, a lui Măgureanu şi a securiştilor lor. De ce nu au trecut echipele de control ale Primăriei capitalei pragul complexul Flora de-a lungul vremii? Cum să se întâmple aşa ceva când însuşi Traian Băsescu cât era primar a luat o şpagă incredibilă de la Puzdrea, în valoare de 4 milioane de euro ca să-i semneze acestuia nişte hârtii fără de care nu ar fi putut pune laba pe terenul de la Flora? Şi apoi, crede cineva că urmaşii lui Băsescu nu au băut din paharul şpăgii cu el? Ba bine că nu. Lis a fost uns cu mită până n-a mai avut aer, ba chiar i s-a dat şi o rentă lunară pe viaţă ca nu cumva să aibă tupeul să spună vreun cuvânt despre cum a ridicat Puzdrea acea clădire peste cele două apeducte care alimentează Bucureştiul cu apă, iar Oprescu făcea pe amnezicul când cineva aducea discuţia de acea construcţie. E foarte adevărat că Oprescu este acum un om distrus, după ce a fost dat în gât că a luat o mită de 25.000 de euro. Dar nu cumva era momentul ca legea să-i prindă capul în uşă şi lui Puzdrea cu această ocazie? Şi de ce nu s-a întâmplat acest lucru? De ce nimeni nu-l întreabă despre toate afacerile sale cu regele mafiei româneşti? Ce face DNA, DIICOT-ul, ministrul de interne şi tot ce înseamnă instituţie acreditată să stârpească corupţia? Se uită toţi cum evaziunile lui Dumitru Puzdrea nu se mai potolesc! Şi atunci ne mai mirăm de ce acestuia nu-i e frică de nimeni şi de nimic? Ne mai întrebăm care e motivul de scoate pistolul primit de la fostul şef arme şi muniţii Constantin Grumezescu (căruia i-a deschis şi magazin lângă Poliţia Capitalei) şi împuşcă pe cine vrea? Unde e dreptatea când e vorba să-l prindem pe Puzdrea? Au mâncat-o câinii? Care? Aceeaşi care ling firimiturile aruncate de mafiot fără întrerupere? Ce ar trebui să mai facă Dumitru Puzdrea pentru ca cineva să înţeleagă că e un rău naţional?

 

 

Vlad Ţepeş

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *