Puzdrea și povestea șpăgilor de criză

iulie 13, 2015

În timp ce unii preferă ca mită curcani, sacoșe cu dulciuri sau vaci, mergând pe principiul că trebuie să aibă mereu frigiderul plin pentru că nu se știe niciodată ce le poate aduce ziua de mâine, prietenii lui Puzdrea au rămas tot la bani și excursii.

Și asta pentru că prietenul de la complexul Flora le oferă niște locuri magice unde să se relaxeze după atâta muncă, care nu pot fi refuzate. Că doar nu și-a făcut mafiotul firma aceea de turism de florile mărului, ci ca să aibă loc de întors tocmai cu acele concedii de lux de care trebuie să beneficieze cele mai bune slugi ale sale. Să luăm exemplul doamnei procuror Oana Niță, cea care stă alături de Puzdrea de ani buni și nici până în acest moment nu s-a plictisit să mușamalizeze dosarele acestuia. Oare de ce face acest lucru? Pentru că e cadorisită fără întrerupere. Cum ar fi reușit altfel să țină doamna procuror ascuns șase ani un dosar în care Puzdrea era judecat? Cine a mai văzut așa ceva? Ne referim la dosarul nr. 347/P/2013, deschis de fostul asociat al lui Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin, în care se cere ca mafiotul Puzdrea Dumitru, împreună cu fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir și contabila Păunescu Elena împreună cu fostul polițist, avocatul Bulearcă Alexandru să fie judecați pentru toate faptele ilegale pe care le-au făcut de-a lungul timpului. Dar, surpriză… nici un om al legii nu vrea să aibă de-a face cu aceste fapte, pentru care Puzdrea ar putea primi Oscarul în materie de excrocherie. Dar stați așa. Ce nume a purtat polițistul care s-a ocupat la rândul lui de acest caz? O altă surpriză… Voicu Mihai Marius.

De ale cărui ordine asculta subalternul veșnic spășit, Lupu Marian. Cum a reușit Oana Niță să rezolve această problemă de o gravitate imensă? În perioada de care vorbim doamna Niță era procuror pe lângă Parchetul sectorului 1 și nu putea să facă absolut nici un gest necugetat, pentru că și-ar fi tăiat singură craca de sub picioare. Dar vremea a trecut și doamna Niță a ajuns procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Altă viață cum se spune, alt mod de a trata o problemă. Venise momentul când absolut nimeni nu mai îndrăznea să-i pună o întrebare stimabilei. Așa că a decis să-l facă și pe Puzdrea fericit. Și a făcut-o cu acel NUP. În consecință, Puzdrea, alături de prietenașii Bulearcă Alexandru, Elena Păunescu și Dumitru Dragomir au ieșit curați ca lacrimi și au avut liber să facă orice nenorocire își doreau. Doar erau apărați de oamenii legii… Iar doamna Niță și-a primit ca și altădată partea. Cât privește modul ordinar în care aceasta a acționat, cui îi pasă? A venit vreun șef de-al domniei sale care să constate că Oana Niță nu a avut nici o dovadă prin care să-l albească pe Puzdrea? S-a interesat cineva de faptul că arhitectului Năstase nu i-a fost luată nici măcar o declarație referitoare la dosar?

Că nici un spiriduș cu tresă pe umăr nu a avut bunăvoința să studieze vreo probă pe care domnul Năstase le are și pe care s-a chinuit să le pună la dispoziția justiției? Dar care justiție? Că în lumea în care trăim nu există decât cea monitorizată și șpăguită de Puzdrea. Mergând pe acest fir, Puzdrea a luat-o pe Oana Niță și a pus-o, conta cost evident să-i rezolve și problema dosarului de la Câmpulung Moldovenesc în care acesta este acuzat de un incredibil furt pe care l-a săvârșit la fabrica de cherestea. Așa se face că dosarul a stat mulți ani… pe bară. Ca și în cazul dosarului de mai sus și aici a arătat cine este și ce poate un alt ofițer: domnul Cristian Vasilcău de la DIICOT Suceava. Bine mituit de Puzdrea, acesta a avut tupeul incredibil să fure și saci cu acte oficiale, care în loc să fie predați expertului pentru verificare, au ajuns într-un loc cunoscut doar de șeful mafiei, Dumitru Puzdrea. Și vremea a trecut și dosarul a rămas pe loc iar acum ofițerul Cristian Vasilcău s-a gândit că trebuie să-și ia un concediu binemeritat.

Asta pentru că dosarul se apropie de final și mai sunt doar câțiva martori de audiat. Drept urmare, domnul ofițer și-a pus coada pe spinare și a plecat la plimbare. Destinația? Londra. Pe banii cui? Ai lui Dumitru Puzdrea evident. Că doar nu se mușamalizează un dosar atât de grav atât de ușor! Trebuie să scoți sume uriașe din buzunar ca să trăiești în libertate! Dacă mafiotul e închis, atunci s-au lins pe bot și domnii ofițeri, judecători și procurori de viața minunată pe care o au acum. Și dacă îi va fi pus sechestru lui Puzdrea pe averea ce depășește 100 milioane de dolari murdari pe care i-a strâns de-a lungul anilor, atunci de unde vor mai lua ei șpagă? Dacă va fi distrusă fabrica de făcut bani numită Flora, atunci cum vor mai trăi ei ca-n sânul lui Avram? Cu alte cuvinte, dosarele curg, Puzdrea calcă peste cadavre iar șpăgile curg mai ceva ca apa din magistralele Bucureștiului peste care a ridicat excrocul clădirea ce ne poate distruge pe toți. Dar cui îi pasă?

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *