Puzdrea, stăpânul cărat peste tot de slugile sale

iunie 26, 2015

 

Nu trebuie să ai în portofoliu un premiu Nobel în justiție ca să-ți dai seama că tot ce înseamnă libertatea mafiotului Dumitru Puzdrea e în directă legătură cu mita pe care a pus-o la bătaie în fiecare secundă din viața sa.

Pentru că Puzdrea se consideră un stăpân, care trebuie cărat peste tot de slugile sale. Iar slugoii sunt strânse din toate categoriile sociale, de la simplii reprezentanți ai unor instituții ale statului până la marii conducători de acolo și continuând cu notari de prestigiu, avocați, procurori, judecători, primari de renume și chiar oameni care au devenit președinți de țară. Și când spunem asta facem referire la domnul Traian Băsescu ale cărui legături cu domnul Dumitru Puzdrea chiar nu se doresc a fi arătate negru pe alb, sunt cunoscute de fiecare dintre noi. Pentru că, să fim serioși, cum ar fi ajuns Dumitru Puzdrea să intre în posesia unui teren ilegal, care de drept va aparține totdeauna statului dacă nu ar fi făcut Băsescu niște mânării, dacă nu ar fi semnat niște acte extrem de importante? Am uitat toți că de acest lucru a menționat chiar fostul asociat al lui Puzdrea, domnul Năstase Cătălin, iar pentru o scurtă perioadă de timp televiziunile s-au îmbulzit să vorbească. Am spus pentru o scurtă perioadă de timp, pentru că apoi totul s-a terminat la fel de repede precum a început.

De ce oare? Nu cumva pentru că și printre marii patroni de ziare sau jurnaliști care acum nu știu ce să mai facă de atâta bine se ascund tocmai acele slugi care-i spală pantofii lui Puzdrea pentru că le plac al dracu de mult banii lui cei foșnitori? Pentru cine uită, să ne amintim ce a făcut Bogdan Chireac pentru prietenul Puzdrea. Să dăm timpul înapoi și să readucem în prim plan momentul când în apartamentul mafiotului plin ochi de hackeri care furau de pe internet cât puteau și-au făcut apariția cei de la FBI și DIICOT, arestându-i pe făptași. De ce nu s-a întâmplat același lucru și cu stăpânul Puzdrea? Cum e posibil așa ceva ca într-o Românie care se vrea a stărpi corupția, tocmai anchetatorii uită să tragă la răspundere personajele importante? S-a mai discutat de atunci de acest subiect? A mai comentat cineva? De ce? Pentru că Puzdrea i-a mituit pe toți? Când vom afla cine a stat cu adevărat în spatele morții renumitului jurnalist Dumitru Tinu? Nu de altceva, dar Puzdrea a fost unul dintre pionii principali.

Asta pentru că domnului Tinu nu i-a fost frică și a reușit ce nimeni nu a mai făcut de atunci: să scrie tot adevărul despre el și să arate asta opiniei publice. Numai că nea Mitică l-a așteptat la cotitură. Dovada cea mai clară o constituie vorbele sale atunci când a fost anunțat că Dumitru Tinu a trecut la cele veșnice, moment în care Puzdrea a desfăcut sticle de șampanie și a sărit în sus de bucurie spunând că a mai scăpat de încă unul. Ce înseamnă asta? Că au mai fost și alții înaintea lui Tinu pe care tot Puzdrea i-a aranjat. Cel puțin noi asta înțelegem… Dar adevărul mai are mult până va ieși la iveală. Atitudinea lui Puzdrea este cea de milițian de pe vremea lui Ceaușescu. El nu a uitat cine a fost și nu va uita niciodată. Dacă nu-i plac ochii tăi, scoate urgent pulanul din dotare și te pălește când nici cu gândul nu gândești. Problema mare cu care ne confruntă este că acest Puzdrea este ajutat în comportamentul său de alți milițieni la fel de ordinari ca și el. Polițiștii din ziua de azi. Cei ca actualul adjunct al șefului Poliției Române, Voicu Mihai Marius, ca subalternii acestuia, Firu Denisa și Lupu Marian, alături de cățeii cei mici care nu numai că nu gândesc, dar execută ordinele fără să crâcnească. Pentru că li se dă și lor o bucățică din osul cel mare. Cu acești oameni care țin ascunse toate dovezile despre ce a făcut Puzdrea și cine este el cu adevărat, s-a dovedit cel mai bine că în România un mafiot poate corupe pe cine vrea atunci când dorește să-și păstreze libertatea.

Din aceeași tagmă face parte și un alt milițian, ofițerul Cristian Vasilcău cel care are în acest moment cel mai mult de mâncat de pe urma lui Puzdrea, întrucât este singurul care poate reuși să măsluiască unul dintre cele mai importante dosare pe care le-a avut România vreodată, dosarul în care este anchetat Dumitru Puzdrea cu privire la furtul incredibil pe care l-a săvârșit la fabrica de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc. Atât de mult l-a șpăguit Puzdrea încât ofițerul a avut tupeul să fure saci cu acte oficiale ce trebuiau predați expertului din partea DIICOT pentru verificare, iar acum, deși dosarul e pe ultima sută de metri să fie finalizat și mai trebuie audiate niște persoane importante care ar putea schimba soarta mafiotului, Vasilcău și-a pus coada pe spinare și a plecat în concediu. La Londra, unde să facă ce-i poftește inima, că doar nu cheltuie nici un ban.

Totul se pare că e plătit de tăticul Dumitru Puzdrea. În aceste condiții, ne mai întrebăm cum de procororul Oana Niță e atât de cuminte în fața lui Puzdrea, ba chiar i-a dat NUP-uri peste NUP-uri în dosarele sale? Oare doamnei Niță nu i-au trebuit niște bani și alte beneficii? Ba bine că nu. Nu e Puzdrea Dumnezeul furăciunilor, al excrocherilor și al tuturor faptelor murdare? În fața lui trebuie să te închini, nicidecum să ai vreun comentariu. Cât de nenorocit a ajuns statul român dacă suportă toate obrăzniciile acestui mârlan, acestui tupeist fără scrupule care și-a făcut loc cu coatele printre personaje celebre? Ne pot răspunde la o astfel de întrebare domnii de la DIICOT sau de la DNA? Sau poate chiar premierul Victor Ponta? Nu de altceva, dar nu am văzut niciodată vreo patrulă a Corpului de Control care să bată la poarta fabricii sale de făcut bani numită complexul Flora…

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *