Radu Mazăre și Dumitru Puzdrea au conturi secrete în Israel

septembrie 12, 2015

Fie că a făcut pe măscăriciul litoralului, fie că a furat cât a putut de mult, Radu Mazăre a avut un singur scop: acela de a se îmbogăți cât se poate de mult pentru a trăi ca nimeni altul. Și a reușit să strângă o avere impresionantă din care însă vreo 800.000 de euro nu pot fi justificați. Pentru că Mazăre, diabolicul a găsit cea mai bună metodă să ascundă totul: și-a făcut conturi secrete în străinătate.

Deocamdată cei de la ANI au reușit să le afle pe cele din Israel, mai concret la sucursala Netanya, unde se pare că Mazăre ar fi strâns vreo 780.000 de euro, bani care evident că nu au fost menționați în declarațiile sale de avere din perioada 2008-2012. Cu el, justiția a făcut ceva. L-a arestat pe data de 2 aprilie, într-un dosar în care e acuzat că a luat mită vreo 9 milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obținerea de autorizații. Ca urmare a acestor fapte, el a fost suspendat din funcție, apoi la doar o lună diferență Mazăre a considerat că e mai bine să plece de la primărie, așa că și-a dat demisia. L-au ținut procurorii ceva timp prin pușcărie unde a jucat table cu prietenul Almanahe și a mâncat doar delicatese apoi a fost lăsat liber. S-au auzit zvonuri cum că i s-ar fi pus sechestru pe o sumă, ceva, însă Mazăre nu a fost absolut deloc afectat. Dovada cea mai clară o reprezintă frecventele sale vizite prin cluburile de noapte și declarațiile fără număr în care preciza că are destui bani cash cât să se distreze și să trăiască liniștit restul vieții. Mai avem ceva de comentat?

Doar un singur lucru. Nu numai Israelul este țara în care Radu Mazăre și-a ascuns banii. Nicidecum. Numai el poate ști în ce off-shore-uri stau euroii cuminți și pe ce nume vor fi puși de măscăriciul Constanței. Iar cei de la ANI vor aștepta mult și bine să afle locul cu pricina pentru că Mazăre nu e prost. E doar un mafiot cu acte în regulă. Dar nu-l va depăși niciodată pe Dumitru Puzdrea, ale cărui conturi secrete nu se află doar în Israel, ci și în Dubai, SUA și Germania. Iar în ultima perioadă nenorocitul își ia nevasta de mână și pleacă mereu să mute banii dintr-un cont într-altul. Speră ca prin asta să facă o mânărie și să dispară urma acelor sume uriașe pe care Puzdrea a reușit să le strângă din incredibilele evaziuni fiscale făcute de-a lungul timpului. Fiind evident ajutat de tot ce înseamnă instituții din România de care mafiotul a avut nevoie ca să-și ducă planurile diabolice la îndeplinire. Pe primul loc situându-se Primăria Capitalei și secția 2 poliție, cei mai buni prieteni ai excrocului.

Din domnii polițiști care s-au înfruptat ca nimeni alții din roata uriașă de cașcaval pusă la bătaie de Dumitru Puzdrea doar unul chipurile suferă acum. E vorba de marele slugarnic al falsului proprietar al terenului de la Flora, ofițerul Lupu Marian. Care însă nu a fost prins pentru că primea mită de la Puzdre ca să țină ascunse dovezile care arată cât de ilegal lucrează acesta, nicidecum. Lupu a fost încercerat pentru că a fost dat în vileag că urma să mușamalizeze un dosar al unui personaj neimportant. În ceea ce-i privește pe cei din Primăria Capitalei, abia acum a început puțin justiția să se miște.Primul pălmuit a fost directorașul Mădălin Ionescu, cel care avea niște relații incredibile cu Dumitru Puzdrea și care urma să devină chiar asociat cu el într-o firmă de asfaltat pe care Ionescu o deținea.

Ba chiar cei doi urmau să deschidă unde altundeva decât în incinta complexului Flora un garaj în care trebuiau să fie depozitate mașinile grele. Nu s-a mai întâmplat acest lucru pentru că directorul din primărie a fost băgat la răcoare pentru o bună perioadă de timp. Acum a fost aruncat în celula friguroasă și primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Ce-i drept, acesta nu credem că mai poate ieși atât de repede pentru nenorocirile pe care le-a comis. Dar după cum știm că lucrează magistrații din România, nu ne-ar mira nimic. Dar nici în cazul lui Oprescu nici un om al legii n-a făcut vorbire de imensele șpăgi primite în timp de la Dumitru Puzdrea ca să se facă că nu știe cât de ilegal funcționează en-gros-ul ridicat de mafiot pe terenul de la Flora care nu aparține decât Primăriei Capitalei.

În plus, nu trebuie să uităm că același Sorin Oprescu se îmbolnăvea brusc de amnezie ori de câte ori vreun jurnalist mai curios de fel îl întreba pe primar dacă știe ceva despre clădirea ridicată de prietenul Puzdrea peste cele două apeducte care alimentează Bucureștiul cu apă. Interesul era tocmai acela: să nu țină minte decât numărul banilor negri pe care-i primea lunar de la Dumitru Puzdrea. Dar, domnilor anchetatori acest ordinar Puzdrea când va fi luat la întrebări? Când se vor trimite controale la complexul Flora? Când va fi chemat să dea cu subsemnatul? De ce nu se ia niciodată atitudine de cei de la DNA, DIICOT, ANAF, ANI sau orice altă instituție care spune că scapă România de mafia adevărată? Oare nu trebuie întâi tăiat capul șarpelui ca mai apoi să dispară și acesta și urmașii lui?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *