Raluca Prună:”ar fi neserios din partea mea să mă lansez în speculații..

decembrie 23, 2015

Raluca Prună, ministrul Justiției, a vorbit într-un interviu pentru România Liberă, despre prioritățile mandatului său, dar şi despre mandatele șefului DNA și procurorului general.

Întrebată despre prelungirea mandatelor șefului DNA și procurorului general care expiră anul viitor, Prună a susținut că “ar fi neserios din partea mea să mă lansez în speculații cu privire la prelungirea sau nu a unor mandate”.

Deși legea dă posibilitatea reînvestirii unei persoane, ministrul este de părere că “o procedură de reînvestire a unei persoane care a făcut dovada unei bune administrări, dovada de integritate și profesionalism, ar expune acea persoană criticii unei părți din societate”.

“Eu înțeleg din motive de transparență să fac publice criteriile de profesionalism, integritate, performanță, astfel încât să fiu împăcată cu propunerile pe care le pun pe masa CSM-ului și, finalmente, pe masa președintelui. Nu voi face o procedură complicată, pentru că la aceste funcții de conducere în parchete nu vorbim de concursuri. Am obligația morală, și am să fac asta, să merg personal în țară, la curțile de apel și la parchetele de pe lângă curtea de apel să-i încurajez pe cei integri și foarte buni să-și depună candidatura”, a explicat ministrul tehnocrat.

Laura Codruţa Kovesi este prima femeie procuror general al României, la preluarea funcției, în 2006, având 33 de ani. Șapte ani mai târziu a fost numită șefa DNA și a elucidat cazuri de corupție în cazul a numeroși politicieni.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *