Reacția lui Rex Tillerson, după ce a fost concediat de Donald Trump

martie 13, 2018

Reacția lui Rex Tillerson, după ce a fost concediat de Donald Trump. La câteva ore după ce a fost concediat de Donald Trump, Rex Tillerson a declarat că își va încheia mandatul pe 31 martie și că după aceea se va întoarce la viața privată.

 

Tillerson a declarat în conferința de presă că dacă Rusia o să continue pe direcția pe care se află acum, riscă o izolare și mai mare decât cea din prezent.

 

”Rusia trebuie să evalueze cu grijă cum acțiunile sale sunt în interesul cetățenilor ruși și a celor din alte țări. Continuând pe această traiectorie este foarte probabil ca Rusia să fie izolată și mai mult”, spus Tillerson, potrivit BBC.

Șeful diplomației americane a spus că își va încheia mandatul pe 31 martie, pentru a asigura o tranziție lină, iar după aceea se va întoarce la viața privată.

”O să mă întorc acum la viața privată, ca un cetățean privat, ca un american mândru”, a spus Tillerson care a citit un discurs de pe o hârtie.

El nu a acceptat întrebări din partea jurnaliștilor și a plecat imediat după ce a terminat declarațiile.

Președintele SUA, Donald Trump l-a concediat pe Secretarul de stat Rex Tillerson, acesta fiind înlocuit cu șeful CIA, Mike Pompeo. Președintele american a făcut anunțul pe Twitter, mulțumindu-i lui Tillerson pentru munca prestată.

”Mike Popeo, directorul CIA, va deveni noul nostru Secretar de Stat. El va face o treabă fantastică! Mulțumesc Rex Tillerson pentru serviciile tale! Gina Haspel va deveni noul director al CIA și prima femeie în această funcție. Felicitări tuturor!”, a scris Trump pe Twitter.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *