Recep Erdogan, o nouă decizie controversată. Ce le pregătește inculpaților pentru terorism și participare la lovitura de stat

august 6, 2017

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a descris sâmbătă ţinutele obligatorii pe care le vor purta inculpaţii pentru participare la lovitura de stat din iulie 2016 şi pentru terorism, relatează DPA, conform agerpres.ro

 

La ceremonia de inaugurare a unui stadion la Malatya, în estul ţării, şeful statului a declarat unei mulţimi de simpatizanţi că “de acum, s-a terminat cu prezentarea în îmbrăcăminte după bunul plac”: în instanţă, deţinuţii vor fi aduşi din arest preventiv în salopete maro pentru presupuşii pucişti, respectiv pantaloni şi jachetă maro pentru suspecţii de terorism.
După puciul eşuat de anul trecut, în Turcia au fost arestate peste 50.000 de persoane. Guvernul de la Ankara afirmă că tentativa de lovitură de stat a fost pusă la cale de clericul Fethullah Gulen, care trăieşte în Statele Unite. Autorităţile turce consideră că Gulen conduce o organizaţie teroristă.

După ce unul din inculpaţi a purtat în instanţă un tricou pe care era imprimat “erou”, au fost arestate mai multe persoane care purtau tricouri cu acest cuvânt. Ulterior, Erdogan a promis că va impune o uniformă pentru cei judecaţi pentru infracţiunile menţionate, după modelul din închisoarea americană de la Guantanamo, din Cuba.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *