Recep Tayyip Erdogan șterge pe jos cu Donald Trump: ‘Nu mai poate să mai fie mediator, acea perioadă s-a încheiat’

decembrie 14, 2017

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat miercuri pe omologul său american Donald Trump că are o ‘mentalitate sionistă’, după recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a statului Israel, relatează AFP.

 

‘Adevăratul proprietar al acestor pământuri este Palestina. Donald Trump vrea ca toate acestea să fie ale Israelului. Este produsul evanghelismului şi al unei mentalităţi sioniste’, a declarat Erdogan, la sfârşitul unui summit extraordinar al Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI) organizat la Istanbul, scrie agerpres.ro.

‘Soarta Ierusalimului nu poate fi lăsată în mâinile unei ţări însetate de sânge, care îşi extinde frontierele ucigând cu sălbăticie copii, civili şi femei’, a adăugat el.

Erdogan a afirmat totodată că Statele Unite nu mai pot fi un mediator în eforturile de a se pune capăt conflictului israeliano-palestinian după decizia Washingtonului de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, relatează Reuters.

‘De acum înainte, nu mai poate fi vorba ca Statele Unite să mai fie un mediator între Israel şi Palestina, acea perioadă s-a încheiat’, a spus preşedintele turc.

‘Trebuie să discutăm cine va fi mediator de acum înainte. Această chestiune trebuie discutată şi la Naţiunile Unite’, a subliniat Erdogan.

Lideri musulmani, reuniţi în cadrul summitului extraordinar al OCI la Istanbul, au adresat un apel comunităţii internaţionale de a recunoaşte Ierusalimul de Est drept capitala unui stat palestinian. Potrivit unor surse, peste douăzeci de lideri au participat la summitul de la Istanbul şi, în total, 56 de ţări au fost reprezentate.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *