Referatul Inspecţiei Judiciare: Kovesi nu a prezentat dosarele procurorului DNA, Mihaela Iorga

octombrie 5, 2017

Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, a obstrucţionat activitatea inspectorilor refuzând să le prezinte acestora dosarele întocmite de procurorul revocat Mihaela Iorga Moraru.

Potrivit Referatului Inspecţiei Judiciare, în cadrul DNA-ului s-a organizat o comisie de inventariere a dosarelor întocmite de procuroarea Mihaela Iorga Moraru. Echipa de control era formată din consilierul Laurei Codruţa Kovesi, judecătorul Dana Tiţian, şi procurorii Claudiu Dumitrescu şi Gabriela Popa.

Inspectorii Judiciari au declarat că Ordinul prin care s-a dispus acest control a fost emis în mod nelegal.

„Având în vedere că Tiţian Dana, judecător detaşat în funcţia de consilier personal al procurorului şef al DNA, care şi-a păstrat calitatea de judecător (…), a fost desemnată să controleze activitatea unui procuror de către procurorul şef al DNA, apreciem că, prin activitatea pe care a desfăşurat-o, şi anume aceea de control efectiv cu privire la activitatea desfăşurată de un procuror, atribuită doar unui procuror, judecătorul detaşat Tiţian Dana a înălcat prevederile legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii”, se arată în documentul IJ.

Kovesi, alături de echipa de control, a refuzat sp prezinte inspectorilor dosarele procurorului Mihaela Iorga, scrie Mediafax.

„Având în vedere atitudinea procurorului şef direcţie, Laura Codruţa Kovesi, constând în aceea (…) unui refuz categoric al prezentării dosarelor, (…) precum şi atitudinea membrilor comisiei de control, consilier Tiţian Dana şi procuror şef serviciu judiciar Popa Gabriela, care au tergiversat activitatea pe care o desfăşurau, toate cu scopul vădit de a extrage din sfera controlului dosarele repartizate unui procuror, (…) apreciem că cele relatat constituie indicii cu privire la săvârşirea abaterii de obstrucţionare a activităţii de inspecţie a inspectorilor judiciari, prin orice mijloace”, precizează sursa citată.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *