Relațiile dubioase dintre Cocoș, Ponta și Puzdrea

iulie 12, 2015

 

 

 
Când s-a văzut scos din celula întunecoasă ce-i dădea fiori, Dorin Cocoș a început să toarne lucruri incredibile procurorilor care așteptau de mult timp dezvăluirile fostului soț al blondei din Turism. Acum și-au văzut visul cu ochii. Cocoșel a recunoscut că i-a dat bani lui Ponta. Mulți.

Pentru că lucra la el pe plantație și, în plus de asta, era și un jigărit. Cum îi spunea în acea perioadă Victoraș lui Dorin? Cu apelative gen Domn director sau ordonați! Că doar așa procedezi când ești sluga cuiva. Faci ce ți se spune și îi speli pantofii așa cum trebuie ca să nu rămână nici o bucățică murdară. Și dacă nu se curăță bine, dai cu limba… Pentru câte companii ale lui Cocoș a lui Victor Ponta ca avocat? Pentru nu mai puțin de șase. Șase firme deținute de Dorin Cocoș, de  Victor Cocoș (tatăl lui Dorin) și de Anca Dinu (sora lui Dorin). Iar cel mai bine vorbesc de implicarea majoră a lui Ponta chiar actele adiționale ale societăților care au fost modificate fie “de avocatul Victor Ponta”, fie la “Cabinetul Avocatului Victor Viorel Ponta”. Mai mult, mențiunile apar în documente oficiale depuse la Registrul Comerțului. Din acestea, reiese fie că soțul de atunci al Elenei Udrea a trecut pragul cabinetului de avocatură al lui Victor Ponta, fie că Victor Ponta a venit personal la sediul firmelor lui Dorin Cocoș, pentru încheierea acestor servicii private. De asemenea, și în baza de date a Monitorului Oficial, numele cabinetului “Victor Viorel Ponta»  figurează de zece ori în legătură cu grupul Cocoș. Ceea ce spune totul despre incredibila relație dintre cei Udrea, Ponta și Cocoș. Dar asta nu e tot. Cu câțiva ani în urmă, vreo șapte dacă ne aducem noi bine aminte, relațiile private dintre Victor Ponta și familia Udrea-Cocoș au fost semnalate de câțiva ziariști dar și paparazzi care în luna septembrie a anului 2006, chiar în restaurantul “EuroHotels” al lui Cocoș  din apropierea Arcului de Triumf, i-au prins pe Daciana Sârbu-Victor Ponta și Elena Udrea-Dorin Cocoș când luau cina împreună. Ce spuneți de treaba asta domnule Ponta? Credeți că mai contează acum pentru cineva faptul că nu vreți să recunoașteți că ați avut interese comune cu familia Cocoș? Și asta ce înseamnă? Nu cumva că în calitate de avocat, prieten, partener sau cum s-o mai fi chemând atribuțiile pe care le-a avut Ponta, nu și-a luat și el bucata de cașcaval? Ba bine că nu. Oare DNA-ul l-o fi așteptând degeaba la cotitură să-I pună botniță lui Ponta? Că doar n-o fi fugit degeaba în Turcia. Piciorul lui lovit se spune că putea să suporte amânare. Cu DNA-ul era o mare problemă… Dar ce e cu hotelul lui Cocoș? Oare nu tot acolo aveau loc întâlnirile dintre acesta și marele mafiot al României, Dumitru Puzdrea?

Bineînțeles că da. Atunci dacă Dorin Cocoș era prieten cu Ponta iar Puzdrea era prieten cu Cocoș, potrivit regulii de trei simplă reiese că Ponta are legături cu Puzdrea. Așa spune matematica. Iar domnul Victor Ponta nu ne-a dat niciodată de înțeles că am greși. Întrucât n-am avut ocazia să aflăm că domnul Ponta și-ar fi trimis Corpul de control la complexul Flora să-I facă lui Puzdrea un control binemeritat. De ce oare? Pentru că a intervenit Cocoș sau pentru că Puzdrea a scos bani din buzunar? Sau poate ambele variante la un loc sunt valabile. Oare nu cumva Ponta ar fi putut interveni și el atunci când Puzdrea i-a rugat pe Cocoș și pe Udrea să pună umărul și să-l ajute să vândă complexul Flora unor mari investitori turci de la care primise o ofertă de nerefuzat? Că doar Ponta avea relații mari și cum complexul Flora avea cartea financiară blocată putea face și el o magie pentru niște verzișori, nu-i așa? S-a aflat la nivel înalt de faptul că excrocul a construit acest complex pe un loc care aparține statului iar el, mafiotul, a intrat acolo ilegal, tocmai pentru că l-a ajutat Traian Băsescu, care i-a semnat niște hârtiuțe pe vremea când era primar? Ce-i drept Băsescu și-a luat dreptul, n-a făcut nimic gratis. Iar Puzdrea, pentru că i-a mers și nimeni nu l-a tras de urechi, a continuat să-și bată joc și să ridice și o clădire direct peste cele două magistrale care alimentează Bucureștiul cu apă. A ce sună asta? Nu cumva că Ponta, împreună cu subalternii săi sunt și ei sclavi pe plantația lui Puzdrea? Alături de ofițerii Voicu Mihai Marius, Lupu Marian și Firu Denisa, de judecătorul Virginia Duminică, procurorii Oana Niță și Nistor, avocații Mihaela Popescu și Gina Halas, primarii Viorel Lis și Sorin Oprescu? Nu toți aceștia au contribuit la îmbogățirea lui Puzdrea prin nesimțirea și indolența de care au dat dovadă? Nu toți au fost mituiți ca să fie atât de cuminți?

Ar fi putut face Puzdrea ceva dacă n-ar fi avut autorizații false de funcționare de la fostul șef al Pompierilor, Mireș? Ar fi reușit să fie date uitării dosarele intentate domniei sale de către fostul asociat, arhitectul Năstase Cătălin dacă grefierii, judecătorii și procurorii nu și-ar fi primit darul? Bineînțeles că nu. Dar pentru că plantația lui Puzdrea e imensă, au loc în ea toate lepădăturile. Inclusiv semianalfabetul Dinu David, amantul fiicei sale Simona, băiatul bun la toate care strânge de ceva timp taxa de protecție pe care Puzdrea le-a impus-o celor 200 de șoferi de taxi care zilnic trec prin complexul Flora, care se ridică la 1 milion pe zi de persoană. Domnule Ponta, știți că averea lui Dumitru Puzdrea se ridică acum la mai mult de 100 milioane de dolari? Nu vă e frică că se va afla cât ați contribuit și dumneavoastră la realizarea ei? Apropo domnule Puzdrea, gurile rele spun că odată cu Victor Ponta s-ar putea să pășiți și dumneavoastră agale pe ușa Direcției Naționale Anticorupție. Oare mai ieșiți de acolo?
Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *