Renumitul judecător Toni Greblă a primit şpagă rochii de damă..Tot magistraţii care au grijă de Puzdrea au avantaje maxime…

ianuarie 23, 2015

 

 

A început circul şi la Curtea Constituţională după ce s-a aflat că fostul senator PSD şi actualul judecător al Curţii Constituţionale, Toni Greblă, este implicat într-un dosar de trafic de influenţă.

De senzaţie nu este faptul că magistratul a luat mită, noi suntem mult prea obişnuiţi cu un astfel de comportament al celor în mâinile cărora se află destinele noastre, ci în ce au constat… cadourile primite, respectiv materiale electorale, folosirea unui BMW de lux şi nu în ultimul rând rochii de damă pentru soţia justiţiarului. Cine a fost sponsorul? Un om de afaceri pe care Greblă l-a aburit că-i va facilita obţinerea unor contracte publice. Dar cine este faimosul şmenar, zis om de afaceri care a făcut o declaraţie uluitoare în faţa celor de la DNA, susţinând că “Sunt băiat deştept, nu am dat mită în viaţa mea. Am bani de nu mai ştiu ce sa fac cu ei!”? Se numeşte Ion Bârcină şi i se spune Dan Goeru şi este acelaşi personaj care a mai fost implicat într-un dosar asemănător, fiind acuzat că l-a mituit pe deputatul UDMR Gergely Olosz. De asemenea se cunoaşte faptul că fiica lui Bârcină, Mihaela, a fost năşită de soţii Mihaela şi Toni Greblă, în perioada în care acesta ocupa funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice din Senat.

Dar asta nu e tot, pentru că procurorii DNA mai vin cu încă o veste mare şi anume că în acelaşi dosar al lui Greblă este implicat şi unul dintre liderii Masoneriei, Constantin Bartolomeu Săvoiu, cunoscut în lumea bună a şmenarilor sub numele de Generalul. Începând cu luna august a anului trecut, judecătorul a tras nişte sfori mari ca să reuşească intermedierea unei legături comerciale de export produse agro-alimentare între Bârcină şi Generalul. Mai mult, cei doi au făcut demersuri în vederea achiziţionării de produse de la diverse societăţi comerciale specializate în prelucrarea şi conservarea cărnii dar şi în vederea vânzării acestora în spaţiul ex-sovietic. Aceeaşi golănie viza şi materiale de construcţii, cereale şi produse de minerit care trebuiau comercializate în Federaţia Rusă şi Republica Moldova.

Cu alte cuvinte ce făceau toţi trei ca să rezolve problema? Foloseau la vamă documente vamale de transport sau comerciale care erau falsificate. Ca să ne facem o părere despre ce implicaţii enorme sunt şi în acest dosar, amintim că acest Bartolomeu Săvoiu este cetăţean român şi francez, fost consilier în relaţii economice internaţionale şi general de brigadă (în rezervă) al Armatei Române, fost judecător la Tribunalul Prud`hommes în Franţa, arhonte al Patriarhatului Ecumenic din Constantinopol şi militant politic. Adică nu oricine poate face astfel de ordinării, ci doar cei care-şi respectă poziţia în societate. Dar să vedem ce şpagă a primit judecătorul de la CCR., atât în perioada 2010 – 2015, Greblă aflat în exercitarea funcţiei de senator în Parlamentul României (până la data de 18.12.2013, când şi-a început mandatul de judecător la Curtea Constituţională) cât şi ulterior când a devenit judecător la Curtea Constituţională. În primul rând a folosit gratuit, ba avea şi service-ul asigurat pentru un BMW seria 5, a cărui valoare se ridică la 56.070 euro.

În anul 2011 a primit suma de 1.200 lei (echivalentul a două rochii de damă, cadou pentru soţia sa), iar în octombrie 2012 a intrat în posesia mai multor materiale electorale pentru campania electorală privind alegerile parlamentare, după cum urmează: şase capsatoare, 150.000 de capse, 2/3 km de cordelină de 6 şi alte materiale, toate pentru lipirea a 20.000 de afişe şi alte materiale electorale. Cum să fii atât de tâmpit încât să intri în puşcărie pentru nişte capsatoare şi rochii de mireasă? Domnilor magistraţi, oameni buni, aţi luat-o razna definitiv? Chiar nu mai aveţi pic de ruşine în ceea ce faceţi? Că de demnitate nici nu poate fi vorba în viaţa dumneavoastră. Nenorociţii ăştia de bani negri v-au făcut să vă pierdeţi definitiv raţiunea? Ce ar urma să mai primiţi şpagă ca să fie tacâmul complet? Hârtie igienică, prezervative şi săpun ca să aveţi în puşcăriile în care veţi intra cu ce să vă ştergeţi păcatele? Greblă ăsta se spune că este unul dintre cei mai experimentaţi jurişti din Parlament, unde se află la al treilea mandat. Domnule judecător, unde vă e mintea? Aţi crezut că dacă aveţi relaţii sus puse în acest domeniu ca şi în cel minier o să faceţi bani într-o zi cât alţii într-o viaţă fără să vă tragă cineva la răspundere? Dacă aveaţi de gând asta, de ce nu v-aţi băgat în cârdăşie cu maestrul evaziunilor fiscale, Dumitru Puzdrea?

Sau poate că sunteţi şi noi încă nu am aflat. Nu vedeţi că doar în cazul acestui borfaş nimeni nu face nimic? Ba mai mult, se înghesuie tot mai mulţi avoacaţi, ofiţeri, judecători şi procurori care să-l slujească cu maxim devotamentn pentru că aici şpaga îţi asigură traiul pe tot parcursul vieţii şi nu rezumă doar la capsatoare, cordelină şi haine pentru nevastă? Dacă nu ştiţi cum să ajungeţi la Puzdrea, deşi acum credem că e puţin cam târziu, luaţi legătura cu colegii dumneavoastră. Apelaţi cu încredere la procurorii Nistor şi Oana Niţă, la judecătorul Virginia Duminică şi nu în ultimul rând daţi buzna peste ofiţerii secţiei 2 poliţie, Lupu Marian, Firu Denisa dar şi actualul adjunct al şefului Poliţiei Capitalei şi întrebaţi-I ce au primit ca să ţină ascunse şi dovezile care arată cine este Puzdrea cu adevărat dar şi cum au reuşit să muşamalizeze cele mai incredibile dosare ale imperialistului, de unde cu greu ar mai fi putut să scape cineva. Aşa s-a fofilat Dumitru Puzdrea cu dosarele pe care le are deschise în urma incredibilei mânării făcute la complexul Flora legate atât de retrocedarea ilegală a terenului cât şi de construcţia pe acel teren a unor clădiri fără nici o autorizaţie de construcţie, dinte care una a fost ridicată cu maxim tupeu direct peste cele magistrale care alimentează Bucureştiul cu apă. Incredibil, dar adevărat!

Dacă vorbim de cele două dosare în care Puzdrea a fost scos mieluşel când de fapt era lupul cel rău, dosare în care a fost acuzat de tentativă de omor atât asupra fostului său asociat arhitectul Năstase Cătălin cât şi asupra a doi bărbaţi care au parcat o maşinăn în faţa vilei sale din Sinaia,e greu să presupunem ce sume incredibile dar şi ce alte beneficii uriaşe au avut procurorii Niţă şi Nistor ca să rezolve totul ca la carte. În ceea ce priveşte un dosar aflat acum pe rol, cel în care Puzdrea tremură ca piftia, mai concret cel în care el este acuzat de un furt imens pe care l-a făcut la fabrica de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc, situaţia e complicată rău aici. În primul rând pentru că printre cei care i-au ţinut dosarul la secret încă din anul 2007 se află şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, sprijinită în cel mai mic amănunt de prietena ei cea bună cu care face plimbări prin lumea bună a Parisului, Elena Udrea, dar şi fostul soţ, aflat acum în puşcărie, Dorin Cocoş dar şi Viorel Hrebenciuc. Privind situaţia în ansamblu, este clar pentru noi de ce mafiotul este în culmea disperării în ceea ce priveşte muşamalizarea acestui dosar.

Oricând, s-ar putea trezi că atât Cocoş cât şi Udrea, şi cu siguranţă şi Bica vor putea să toarne tot ce au făcut pentru a-şi păzi spatele, şi aşa distrus pe jumătate de alte acuzaţii. Mai mult, se pare că nici cel care a făcut toate şmenurile la comanda Alinei Bica nu prea mai face vreo mişcare, ofiţerul DIICOT Suceava, Cristian Vasilcău înţelegând acum, mai bine ca niciodată faptul că nu mai are cine să-l ocrotească ca în trecut. Dacă tot observăm că DNA-ul face progrese mari în prinderea marilor mafioţi ai României, facem un apel şi-I rugăm pe domnii procurori să facă un minim efort să înceapă să desluşească şi misterul golăniilor absolute comise de Dumitru Puzdrea. Nu veţi crede ochilor, domnilor ce veţi afla. Caracatiţa lui Puzdrea este mult mai mare decât am crede noi vreodată. Aşa că dacă vreţi într-adevăr să faceţi curăţenia pe care susţineţi că v-aţi propus-o, începeţi cu Puzdrea. Şi nu veţi regreta. Doar aşa veţi începe să recuperaţi ţara din mâinile clanurilor infracţionate organizate. România trebuie să se reinventeze şi doar prin spargerea marii găşti conduse de Puzdrea se poate face acest lucru. În altă ordine de idei, un lucru e neclar: de ce s-au aflat aceste lucruri abia acum? Cum a fost numit un om cu probleme în funcţia de membru CCR fără a spune nimeni nimic ? Ne mai lăsăm mult timp prostiţi de aceşti “teroristi” de prin instituţiile statului?

Vlad Ţepeş

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *