Retrocedările ilegale ale lui Videanu au intrat în atenția DNA-ului?Lui Puzdrea nu îi pune nimeni gând rău?

octombrie 14, 2015

 

A fost de ajuns o singură anchetă a câtorva jurnaliști mai fără frică și au început să iasă la iveală câteva dintre măgăriile pe care Adriean Videanu le-a făcut. Cu alte cuvinte, se poate. Nu același lucru se întâmplă și în cazul mafiotului Dumitru Puzdrea. În cazul lui ziariștii sunt muți iar procurorii și judecătorii mai cuminți ca niciodată. Care să fie motivul? Nu cumva mita?

Un teren retrocedat de… două ori

Ce-a făcut Adriean Videanu atât de rău încât să intre în atenția procurorilor Direcției Naționale Anticorupție care se pare că s-au pus că răul pe fostul primar al Capitalei? Pentru început a retrocedat de vreo două ori un teren în suprafață de 9000 de metri pătrați. Este povestea unei femei, pe nume Margareta Vărzaru care aflase atunci de la niște avocați destul de bine intenționați că i-a pus Dumnezeu mâna în cap cu o moștenire uriașă: 9000 metri pătrați situați pe strada Elena Văcătrscu, exact unde funcționa baza RATB dar și o casă și un teren pe strada Dobrogeanu Gherea, un teren de 500 de metri pătraţi pe strada Someşul Rece şi un teren arabil de 6,75 hectare, în zona Băneasa. Ce înseamna asta? Că doamna pusese mâna, teoretic, pe o avere de 21 de milioane de euro. Și știți ce e culmea culmilor? Sărmana bătrână era săracă lipită pământului. Să mai aducem în discuție și ceea a făcut tot domnul Videanu cu un sfert din parcul IOR? L-a retrocedat și pe acesta.

Doar că nu se poate descoperi cine a mâncat mai mult, Videanu sau Negoiță. Și povestea acestui teren e extrem de interesantă. Locul aparține unui moștenitor care a revendicat terenul încă din anul 2005, când a fost retrocedat de Primăria Capitalei. Doar că, după cum spuneam locul ține de sectorul 3, iar acum Primăria sectorului 3 dă vină pe o decizie de-a Primăriei capitalei, luată pe vremea când primar general era domnul Videanu. Atunci se spune că au fost restituite suprafețele de 11,2399 de hectare, respectiv 1,0127 de hectare din suprafata Parcului IOR, fost Alexandru Ioan Cuza. Păi, să nu râzi cu gura până la urechi când îi vezi cun se acuză unul pe celălalt, cum se încurcă în minciuni și cum speră să se bage la bulău? Oare ce procent uriaș i-o fi revenit lui Videanu atunci când a retrocedat de două ori același teren? Cu siguranță nu atât de mult cât a primit fostul primar de la Puzdrea ca să se facă că plouă și în ceea ce privește modul ordinar în care acesta a intrat în posesia terenului de la Flora, un loc devenit o vacă de muls pentru mafiot și acoliții săi, dar și vizavi de clădirea pe care golanul a avut tupeul să o ridice acolo, direct peste cele două apeducte care alimentează Bucureștiul cu apă.

Ce mită a primit oare fostul primar?

E clar pentru toată lumea că Adriean Videanu știa foarte clar cum a procedat Puzdrea. Și pentru că știa, a închis ochii și a acceptat să curgă șpaga. Îi era mult mai bine așa decât să trimită vreun control la fabrica de făcut bani a lui Puzdrea. Știa și că Dumitru Puzdrea va da oricât să-I închidă gura lui Videanu, așa cum a făcut și cu predecesorul său, Traian Băsescu și evident cu cei care au urmat la cârma Primăriei Capitalei, Viorel Lis și Sorin Oprescu. În cazul lui Traian Băsescu tot șpaga a fost cea care a stat la baza liniștii lui Puzdrea. Și se pare că a fost una interesantă pentru fostul primar al Capitalei și ulterior fostul președinte al României, Traian Băsescu, ridicându-se după cum spun gurile rele la suma de 4 milioane de dolari.

O floare la ureche pentru Băse, care doar a semnat niște hârtii în urma cărora Puzdrea a putut să tragă sforile care-I trebuiau să pună laba pe terenul de la Flora, un loc pe care mulți au vrut să-l aibă, dar nimeni în afară de acest mafiot de talie internațională nu a reușit. Pentru că nimeni nu avea curajul să se pună cu autoritățile, știind foarte bine că va da mită acestora toată viața. Pentru Puzdrea iată că șpaga nu constituie o problemă, pentru că are de unde. La Flora totul merge ca pe roate. Utilitățile, adică apa, gaze, lumină domnul Puzdrea a și uitat de câți ani nu le-a plătit, iar chiria pentru locație, ce odinioară era fixată de cei de la primăria la incredibilă sumă de aproape 100 de dolari a fost transformată încă de atunci în șpagă.

Nu are contract, dar consumă apa de la Apa Nova

Și pentru că am pomenit de factura la apă, deși domnul Puzdrea nu a avut niciodată în viața lui vreun contract cu Apa Nova, consumă apă de la vestita instituție șpăgară. Cum e posibil așa ceva? Există niște muncitori bine intenționați care au făcut în așa fel încât niște conducte să-I fie folositoare mafiotului. Evident, că prețul a fost pe măsură, dar cui îi pasă? În orice caz nu celor de la Apa Nova, întrucât aceștia sunt niște câini foarte credincioși stăpânului, care știau de clădirea pusă de acesta peste cele două magistrale care aprovizionează Capitala cu apă. Dar foamea lor a fost mai mare decât litera legii, așa că toată lumea a fost și este mulțumită atunci când trăiește bine pe bani negri. De altfel, Apa Nova s-a făcut singură de râs, printr-o declarație uimitoare dată chiar de boss-ul instituției, francezul, care a ieșit la un moment dat și a recunoscut că Puzdrea a încălcat grav Legea Apelor.

A făcut acest gest, apoi a intrat și el… la apă. Care a fost motivul sincerității șefului de la Apa Nova? S-a speriat pentru că fostul asociat al lui Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin a încercat să facă dreptate și să tragă un semnal de alarmă asupra dezastrului care se poate abate oricând asupra Bucureștiului din cauza acelei clădiri și a făcut zeci de plângeri și a deschis procese. Iar Apa Nova trebuia să se scoată într-un fel sau altul. Acum, să nu ne imaginăm că cineva a luat de bune adevărurile domnului Năstase Cătălin. Cum sesizările au ajuns la secția 2 poliție, unde prietenii lui Puzdrea abia așteptau să li se arunce și lor bucata de carne gustoasă, au fost pierdute printre alte hârtii la fel de neimportante pentru gradații Lupu Marian, Firu Denisa, Ionuț Lepădatu sau mai marele lor, ajuns acum adjunctul șefului Poliției Capitalei, Voicu Mihai Marius.

Și dacă s-a întâmplat ca dosarul să se ducă către magistrați, au avut grijă procurorii și judecătorii șpăguiți și ei de Puzdrea să rezolve totul ca la carte. Și dacă mai spunem că unul dintre cei care au mușamalizat dosarele lui Puzdrea a fost chiar fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, pe cine interesează? Că nu am auzit deocamdată ca cineva să-I pună fostei șefe Antimafia vreo întrebare referitoare la relațiile ei și ale prietenei mai blonde, Udrea cu mai marele hoților, Dumitru Puzdrea. Dar poate că acum procurorii DNA vor face primul pas și așa se va sparge buboiul afacerilor mafiote ale unui excroc care a făcut unele dintre cele mai mari evaziuni care au existat vreodată în România.

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *