• Fără categorie
  • 0

Rogozin, afirmaţii șocante despre România: ‘Trebuiau pedepsiți după cel de-al Doilea Război Mondial’

august 3, 2017

Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Rogozin, a făcut o incursiune în istorie şi şi-a amintit că, de fapt, România merita să fie pedepsită după cel de-Al Doilea Război Mondial. Într-un interviu recent, Rogozin a făcut afirmaţii şocante despre români: “Dacă românii intrau într-un sat, nu plecau până nu omorau pe cineva”.

“În România există foarte multă lume care trăieşte cu acele amintiri despre România Mare, care împreună cu Hitler au trecut frontiera de Est. La sfârşitul războiului ei au devenit parte a coaliţiei de învingători, dar nu a coaliţiei celor pe care trebuia de pedepsit cu reparaţii, contribuţii, modificarea frontierilor. (…) Eu am discutat cu bătrânele care au trăit acele timpuri, ocupaţia (face referire la nişte bătrâne din oraşul Voronej, Ucraina). Ele spuneau că inclusiv nemţii încercau să-i liniştească pe români, pentru că dacă românii intrau într-un sat, ei nu puteau pleca până nu omorau sau violau pe cineva. Este o amintire neagră rămasă în urma fasciştilor români”, a declarat Dmitrii Rogozin într-un interviu pentru NTV-Moldova.

Rogozin afirmă că în România există şi politicieni cu care Rusia s-ar aşeza la masa de tratative, însă actualmente deciziile de iau de către acel „public negru”.

Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Rogozin, a fost declarat miercuri, 2 august, persona non grata în Republica Moldova, după ce ministrul de Externe de la Chişinău, Andrei Galbur, a făcut o solicitare în acest sens către Guvern. Galbur şi-a motivat decizia prin faptul că Rogozin ar fi făcut mai multe declaraţii neprieteneşti la adresa Republicii Moldova şi cetăţenilor săi.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *