România, ţara în care magistraţii fac întotdeauna pact cu marii excroci

ianuarie 5, 2016

 

Ziua de 4 ianuarie a fost trâmbiţată ca fiind cea în care judecătorii vor da odată pentru totdeauna sentinţa în ceea ce-l priveşte pe Mircea Băsescu, judecat pentru trafic de influenţă. Între timp, s-au răzgândit, aşa că l-au mai lăsat puţin pe fratele lui Traian Băsescu să mai zburde prin zăpadă. Care au fost motivele pentru care aceştia au luat această decizie? De ce întotdeauna marii excroci ai ţării trebuie să aibă parte de un asemenea tratament, în timp ce un amărât care a furat un măr de pe tejgheaua unui vânzător ca să-l ducă acasă la copii, primeşte ani grei de puşcărie? Cât timp vom mai putea suporta muşamalizarea dosarelor grele din România şi vom privi nepăsători cum lepre ca Mircea Băsescu, Dumitru Puzdrea şi alţii de teapa lor ne râd în faţă atunci când ies din sălile tribunalelor?

Procurorii vor, judecătorii stau pe gânduri

Pe 11 decembrie procurorii au cerut pentru Mircea Băsescu o pedeapsă de 7 ani pentru traficul de influenţă pe care l-a făcut dar şi confiscarea sumei de 250.000 de euro. Bani, care se tot aude că au fost primiţi de Traian Băsescu, care evident că nu va recunoaşte nici în ruptul capului aşa ceva. Şi nu e vorba că Traian Băsescu ar fi vreun sfânt, căci de uriaşele sale şpăgi primite de-a lungul timpului mai ştim şi noi, doar că sunt încă multe personaje în vârful ţării care îl vor şi pe acesta liber, aşa că situaţia va rămâne deocamdată neschimbată. Pentru ce a primit mita Mircea Băsescu? Pentru a interveni ca interlopul Bercea Mondialu să scape de închisoare. Şi nimic nu ar fi răsuflat, dacă nu ar fi existat nişte înregistrări pe care o televiziune din România a pus mâna, le-a dat pe post şi de a început nebunia.

Când Mirciulică a văzut că e pus la colţ, a început să o dea cotită şi, învăţat de frăţiorul Traian, a mers şi el mai departe şi a făcut o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie, pe motiv că este şantajat şi a încercat să-i atragă în cursă pe copiii interlopului. Pe data de 4 ianuarie însă judecătorii hotărâseră că trebuie să dea sentinţa definitivă în acest dosar, iar vinovaţii, indiferent cine ar fi fost, să plătească pentru faptele comise. Dar ce să vezi? Justiţiarii României s-au sucit în ultima clipă la 720 de grade şi s-au gândit că n-ar fi rău deloc dacă Mircea Băsescu mai stă câteva zile liniştit, urmând ca pe 8 ianuarie să se prezinte din nou la tribunal. Ce se întâmplă domnilor magistraţi în doar patru zile? Vreţi să ne spuneţi că descoperiţi adevărul, tocmai acum? Sau nu cumva aţi primit nişte ordine de la personaje sus puse să staţi cuminţi şi liniştiţi pentru că Mirciulică nu trebuie să intre în puşcărie, astfel s-ar putea ca însăşi dumneavoastră, cei care daţi sentinţele, să aveţi probleme grave? Sau, e foarte posibil să primiţi aşa, un dar substanţial, chiar de la începutul anului… Care dintre cele două variante e cea reală?

Situaţie identică cu cea a falsului proprietar de la Flora

Nu vi se pare domnilor judecători că situaţia lui Mircea Băsescu seamănă ca două picături de apă cu cea a mafiotului Dumitru Puzdrea, omul care a avut dosare pe bandă rulantă, de o gravitate ieşită din comun, dar niciodată nu a primit nici o pedeapsă, pentru că în marea lor majoritate acestea au primit NUP-uri? Câte procese au fost deschise de fostul asociat al lui Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin pe numele lui Puzdrea legat de situaţia incredibilă de la complexul Flora, unde evazionistul a ridicat exact în incinta en-gros-ului o clădire pe care a aşezat-o direct peste cele două magistrale care alimentează Bucureştiul cu apă? Probabil că nici dumneavoastră, cei care trebuia să le judecaţi nu mai ştiţi, întrucât le-aţi citit doar în diagonală, pentru că oricum ştiaţi că trebuie să le muşamalizaţi.

Ce s-a întâmplat cu cele două dosare ale lui Puzdrea în urma cărora dacă era judecat ca la carte trebuia să facă ani buni de puşcărie pentru infracţiunea de tentativă de omor atât la adresa lui Năstase Cătălin cât şi asupra a doi bărbaţi care au parcat maşina în faţa vilei mafiotului din Sinaia şi au fost împuşcaţi de acesta? Cum vi se pare domnilor judecători să iei viaţa unui om? Ştiţi că infractorul Dumitru Puzdrea este fericitul posesor al multor arme, pe care le ascunde într-un seif din pereţii uneia dintre vilele sale, arme pe care le foloseşte fără să aibă vreodată un permis de port armă real, ci doar falsuri pe care le-a primit de la un prieten de nădejde, fostul şef arme şi muniţii din cadrul IGP, domnul Grumezescu? Mai ştiţi că acest Grumezescu face afaceri de afaceri cu Puzdrea, însemnând trafic de arme la magazinul de arme şi muniţii pe care Puzdrea i l-a deschis acestuia, cu un maxim tupeu, la doi paşi de Poliţia Capitalei? Nu aţi fost informaţi de acest lucru, domnilor procurori ai DNA? V-am spus noi acum şi suntem tare curioşi dacă în viitorul apropiat veţi face vreun control pe acolo.

Apropo de dosarele lui Puzdrea. Ce facem cu dosarul în care acesta este anchetat pentru că a distrus fabrica de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc, apoi a vândut-o bucată cu bucată? Dosarul acesta aşteaptă să fie muşamalizat din 2007 şi au intervenit aici cele mai grele nume ale României, de la Udrea până la Alina Bica, fosta şefă a DIICOT plus Virgil Măgureanu. Nu vi se pare inadmisibil aşa ceva? Domnilor procurori, chiar nu vedeţi cu proprii ochi că se tot amână aceste dosare până când se va uita definitiv de ele? Asta e justiţia independentă? Sunt atât de sclavi magistraţii noştri încât nu sunt în stare să spună un adevăr? Sunt doar nişte anonimi care trăiesc ca urmare a deciziilor politice şi a imenselor şpăgi pe care le primesc? Dacă e aşa, să-şi dea singuri demisia să nu ajungem noi să îi dăm afară din birourile luxoase unde s-au instalat. Că atunci nu va fi bine deloc…

Vlad Ţepeş

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *